Helyi sport

2015.07.03. 10:14

Konkoly Csaba sajnálja, hogy nem lett kapitány

Konkoly Csaba nagy lelkesedéssel vágott bele a munkába a német Metzingennél. Kicsit sajnálja, hogy Győrben nem volt rá szükség, de külföldön megtalálta számításait.

Szabó Gábor

„Maradhattam volna Magyarországon is, de a német csapatnál éreztem azt, hogy valóban engem akarnak, s nem volt ellenemre, hogy kipróbáljam magam külföldön. Ráadásul a nyelvvel sem volt gondom, középiskolásként a Révaiban jó alapokat szereztem, nyelvvizsgám is volt. Csak egy kis frissítés kellett, amiben bercsényis kolleganőm, Kozalkné Fejes Judit segített" – mondta [namelink name="Konkoly Csaba"], akit már Németországban értünk utol. A szakember már megkezdte a munkát a Bundesliga legutóbbi kiírásában bronzérmes, így az EHF-kupában induló TuS Metzingennél.

„Tudni kell, hogy itt magyar a vezetés, Rott Ferenc és felesége, Edina több éve irányítja a klubot, mely harmadik szezonját töltötte az élvonalban, s nagy hajrával meg tudta szerezni a bronzérmet. Több meccsét is láttam a csapatnak, így nem ismeretlen számomra az együttes, melyben három magyar szerepelt, de a következő szezonra csak a volt győri Temes Bernadett marad, Balogh Barbara gyermekvállalás előtt van, illetve az utánpótlásban dolgozik, míg Lengyel Edit nem maradt a klubnál. Harmadik számú kapusnak szeretném megszerezni Lakó Barbarát, ő, ha minden jól alakul, a jövő héten csatlakozik hozzánk" – folytatta szinte egy szuszra az Audi-ETO korábbi edzője, aki úgy érzi, jó döntést hozott, mikor igent mondott a németek megkeresésére.


Konkoly Csaba feladata az első csapat irányítása mellett az utánpótlás megreformálása is lesz a klubnál.

Konkoly Csaba feladata az első csapat irányítása mellett az utánpótlás megreformálása is lesz a klubnál.
„Volt bennem egy kis rossz érzés, hiszen a csapatnak volt edzője, egyre jobban szerepeltek. Mikor megkérdeztem Rott Ferencet, miért döntöttek így, annyit mondott: csak, ők mindenképpen engem szeretnének. Ez jólesett, ugyanakkor ismét megbizonyosodtam arról, hogy egy edző sorsa a klubvezetők kezében van. Engem is cseréltek már le valaki másra, ez egy ilyen szakma, együtt kell ezzel élni. Ami még szimpatikus volt, hogy a vezetőedzői feladat mellett a feladataim között van az utánpótlás megreformálása is. Természetesen én az első csapatra koncentrálok, de egy irányvonalat mindenképpen meg kell szabni, hogyan készítsék fel a kollégák a gyerekeket. A német női kézilabda gyors, nagy a meccsek irama, ugyanakkor vannak komoly hiányosságok is, ezekre kell a hangsúlyt fektetni. Izgatott ez a feladat is, hiszen aki ismer, tudja, az utánpótlás mindig is a szívem csücske volt. Mondhatni, én is onnan nőttem ki, s ha már Győrben nem kellettem, akkor legalább az ott megszerzett tudást, tapasztalatot máshol kamatoztathatom" – folytatta a szakember, akinek azért néha eszébe jut, talán minden másként alakul, ha az ominózus Viborg elleni BL-döntőben nyerni tudnak.

„Nem az fáj a legjobban, hogy elveszítettük azt a finálét, hanem az, hogy ezt sokan úgy éreztetik velem, mekkora kudarc volt. Miközben hiányzott Bradeanu, Görbicz, a keret tele volt fiatalokkal. Azon is elgondolkodtam, nem kellett volna-e elvállalnom a szövetségi kapitányi feladatot, mikor erre lett volna lehetőségem. Akkor valahogyan próbáltam kihátrálni a feladat elől, mai eszemmel már máshogy cselekednék. Összességében elégedett vagyok a szakmai életemmel. Bízom benne, hogy az új impulzusok, amelyeket itt, a Metzingennél megkapok, az eredményekben is megmutatkoznak majd a bajnokságban és az EHF-kupában egyaránt. Szeretném, ha a harmadik helyről előbbre tudnánk lépni. Lesz egy-két kemény csata, hiszen a német bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, de állunk elébe" – fogalmazott Konkoly Csaba, akinek egy számára ismeretlen dologgal kell megküzdenie.

„Gyakorlatilag a fél csapat, a tizennyolcas keretből kilenc játékos munka mellett kézilabdázik. Ilyennel a pályafutásom során nem találkoztam, de biztosan megbirkózom majd a feladattal, ettől nem tartok" – tette hozzá a szakember, aki kiemelte, nagyon hálás azoknak az embereknek, akik az előző fél évben lehetővé tették számára, hogy taníthasson.
„A Bercsényiben és egykori általános iskolámban, a Gárdonyiban testnevelést, míg a Deákban matematikát oktattam óraadóként. Utóbbi különösen nagy kihívás volt, mert matekot a Balázs Bélá-s időszakban tanítottam utoljára, de büszke vagyok, hogy az érettségiző osztályomból egy kivételével mindenkinek sikerült az írásbelije" – mondta végezetül Konkoly Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában