Helyi sport

2015.07.21. 10:42

A foci hozza össze Sopront Szombathellyel

Egyre közelebb kerültek a felek, azaz a Soproni VSE és a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a megállapodáshoz a soproni hétfő esti megbeszélésen.

kisalfold.hu

  
A felek egyetértettek abban, hogy cél olyan, középtávú együttműködés kialakítása, amely egy részről biztosítja Sopron számára a minőségi, helyi futballt, más részről új lehetőséget nyit mindkét klub utánpótlásképzésében is. A futball országosan, és a soproniak számára is különösen fontos.

A helyi fiatalok bíznak benne, hogy a formálódó megállapodás a csapat és a fiatal játékosok számára is kedvező lehetőségeket hoz.

Az előzetes tervek szerint az együttműködés keretében a soproni csapatban a helyi fiatalok mellett szombathelyi tehetséges futballisták is lehetőséget kapnak a bajnokságban történő eredményes szereplés érdekében.

Emellett az együttműködés egy olyan építkező, szakmai munka alapjait is megteremti, amely később kedvező szponzori lehetőségeket nyújthat a soproni csapatnak. Mint ismert az SVSE tavaly az ötödik helyen végzett az NB II-ben.

Mivel a sportfinanszírozási rendszer az utóbbi időszakban átalakult, a csapat indulási jogának fenntartásához szükség volt önkormányzati segítségre. Sopron Megye Jogú város közgyűlése a múlt héten szavazott meg 43 millió forintos támogatást a csapatnak. Így már a futball klub rendelkezik az induláshoz szükséges önrésszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában