Helyi sport

2015.06.17. 12:00

Kosárlabda - Euroligában indul a Sopron

Eldőlt, hogy egy év „önkéntes távollét" után ismét a legrangosabb európai klubsorozatban, az Euroligában indul az Uniqa-Euroleasing Sopron.

kisalfold.hu

Kedden délután a remek hír kapcsán Török Zoltán, a klub ügyvezetője lapunk érdeklődésére úgy fogalmazott: a döntés hátterében egyrészt a versenykiírás változtatása, másrészt pedig egy kettős szakmai cél kitűzése áll.

Az ügyvezető elmondta, a 2015/16-os évadra több mint 20 csapat nevezett az Euroligára. Ezek közül jó néhánynak selejtezőt kell majd játszani a 16-os „főtáblára" kerülésért. Fontos szempont volt a nevezésnél, hogy az Uniqa-Euroleasing Sopronnak – többek között mert bajnok volt, és mert korábban 16 évet „lehúzott" az Euroligában – nem kell selejtezőt játszania, hanem bent van abban a 12 csapatban, amelyek egyből ott lehetnek a két nyolccsapatos csoport valamelyikében. A selejtezőt főként olyan országok csapatai játszanak majd, amelyekből kettőnél több együttes nevez.

Új „elem" az Euroligában, hogy a csoportok 1–4. helyezettjei jutnak a rájátszásba, a csoportok 5–6. helyezettjei az Európa-kupában a sorozat legjobb négy csapata mellé kerülnek.

Török Zoltán hozzátette: a szakvezetéssel történt egyeztetés után döntöttek az Euroliga mellett, ahol szeretnék „megcsípni" az 5–6. hely valamelyikét, s a legmagasabb szinten kívánnak fejlődési lehetőséget biztosítani a csapat négy ifjú tehetségének, Aleksandra Crvendakic és a saját nevelésű, az utánpótlás-válogatottal vb-bronzérmet szerző Weninger Virág mellett a két új szerzeménynek, Dubei Debórának, valamint Határ Bernadettnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában