Helyi sport

2015.05.13. 10:35

Sportlövészet - Megújult az egyesület Sopronban

Új nevet, elnökséget és elnököt is választott tisztújító közgyűlésén a Soproni Polgári Lövész Egyesület.

kisalfold.hu

A célok között szerepel a sportág népszerűsítése, valamint a lőtér infrastrukturális fejlesztése.

A levéltári kutatások szerint Sopronban már az 1800-as évek elején volt lövészeti egylet. Az 1900-as évek elején komoly felújítás volt a soproni lőtéren. A Soproni Polgári Lövész Egyesületet 1930-ban alapították, az első elnök az akkori polgármester, dr. Thurner Mihály volt.

A szervezet eddig Soproni EFE Lövész Egyesület néven működött, a mostani közgyűlésen határoztak úgy, hogy visszaveszik az eredeti nevet. Az elnökségi tagok szerint fontos lenne, hogy az embereknek ne a tragikus kettős gyilkosság jusson eszébe a soproni lőtér kapcsán. Éppen ezért a lőteret és a lövészsportot minél inkább bekapcsolnák az aktív városi sportéletbe.

A soproni emlékversenyre még a fővárosból is érkeztek versenyzők.

A soproni emlékversenyre még a fővárosból is érkeztek versenyzők.

„Szeretnénk nyitni a fiatalok felé, emellett fontos, hogy mindazok számára biztosítsuk a lövészet feltételeit, akik versenyszerűen vagy csak egyszerű amatőrként szeretnék művelni a sportágat. Célunk, hogy a sportág Sopronban a hagyományoknak megfelelő-
en családi programmá váljon, ezért infrastrukturális fejlesztésekbe kezdünk a városi lőtéren" – mondta Skála János, a Soproni Polgári Lövész Egyesület most megválasztott elnöke.

Rekordszámú nevezés

Az egyesület jelenleg száz fölötti létszámmal működik, az új elnökség célja, hogy a tagok számát is jelentősen növeljék. Az Anger-pályánál található városi lőtéren a napokban rendezték a Szántó–Baumgartner-emlékversenyt, így emlékezve a két éve, tragikus körülmények között elhunyt tagtársakra. Az emlékverseny egyben országos minősítő lőverseny is volt, melyre rekordszámú nevezés érkezett, a fővárosból és a megyéből negyvenen álltak lőállásba. A házigazdákon kívül az UTE, a kapuvári Bázis SE, a Győri PLE, a szombathelyi PLE, az Écsi LK és a Fertőrákosi LK lövői nyolc fegyvernemben versenyeztek. A legsikeresebben Szabó M. Károly (Bázis) és Sass László (Écs) szerepelt, mindketten több számban is dobogóra állhattak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában