Helyi sport

2015.05.08. 09:15

Remekül küzdve győzött az ETO a Haladás ellen

Gólokban gazdag mérkőzésen a szívvel és lélekkel játszó győriek megérdemelten győztek 3-2-re a Haladás ellen.

kisalfold.hu

Hajtós mérkőzésen a rendkívül nehéz helyzetben lévő Győri ETO FC játékosai mindent megtéve, gólokban gazdag mérkőzésen gyűjtötték be a három bajnoki pontot a Haladás ellen.

Győri ETO FC - Szombathelyi Haladás 3-2 (2-1)

ETO Park, 2500 néző. Vezette: Iványi (Albert, Viszokai)

ETO: Pogacsics - Bdrarovski (Nagy Á., a szünetben), Lipták, Lang, Ibanez - Windecker (59., Pátkai), Bucsa, Kamber - Koltai, Priskin, Rudolf (79., Mayer). Vezetőedző: Miriuta László.

Haladás: Rózsa - Nagy P. (70., Rocchi), Angyal, Alcibiade, Jánvári - Martínez, Németh M., Iszlai, Hegedűs J. (Gaál, a szünetben), Halmosi - Radó. Vezetőedző: Mészöly Géza.

Gólszerző: Rudolf 1-0 (8.), Martínez 1-1 (27.), Koltai 2-1 (39.), Lipták 3-1 (48.), Radó 3-2 (66.)

Sárga lap: Lipták (25.), Brdarovski (29.), Kamber (67.), Pátkai (91.), illetve Alcibiade (18.), Németh (40.), Halmosi (50.), Schimmer (60.)

Fotók: H. Baranyai Edina

Értékelések

Miriuta László: - Csak gratulálni tudok a játékosoknak. Sajnos itt a vége, nagyon szomorú vagyok, a szurkolókért nyertünk. Jó meccset játszottunk, mindkét együttesnek voltak helyzetei, de megérdemelten győztünk. Nem egyszerű a következő három mérkőzésre tűzben tartani a csapatot, ez már nem edzői, hanem pedagógiai feladat.

Mészöly Géza: - Védekezésben nagy hibákat követtünk el, amelyeket kihasznált a Győr. Mindkét félidő elején buta gólokat kaptunk, jobban kellett volna koncentrálnunk. Örülök, hogy meccsben voltunk egy nagyszerű Győrrel.

Lipták Zoltán: - Sajnos sokat nem számít a győzelem, nem sikerült megmenti az egyesületet. Bízunk benne, hogy az NB III-ban sikerül elindulni. A mi helyzetünkben minden meccs nehéz, ezért is örülünk a győzelemnek.

Vidéki rangadó ellenére kicsit sem mondható ideálisnak a Győri ETO FC - Szombathelyi Haladás bajoki mérkőzés előmenetele, hiszen a héten eldőlt, a győriek már biztosan nem az első osztályban folytatják a következő szezonban, de egyáltalán az is kérdéses, hogy az NB III-ban tudnak-e indulni, míg a Haladás a kiesés ellen küzd a táblázat utolsó előtti helyén. Ezeknek a tényeknek tudatában Mitiuta László rendkívül csalódott és sajnálja a szurkolókat, a becsületükért hajtanak a Haladás ellen is.

A győriek kezdték aktívabban a találkozót, a kisebb lehetőségek után már a 8. percben sikerült megszerezniük a vezetést. Ibanez jobb oldali szabadrúgása után Rózsa nem tudta megszerezni a labdát, amely Priskin elé került, aki az alapvonaltól gurított vissza a hosszún álló Rudolf felé. A zöld-fehérek támadója éles szögből, öt méterről lőtt a léc alá. (1-0)

Gólt követően is a hazaiak birtokolták többet a labdát, a Haladás nem tudott ritmust váltani. A találkozó 19. percében egy gyors ellentámadás végén Rudolf veszélyeztetett lövéssel, de próbálkozása kevéssel kerülte el a kapu bal oldalát.

Az első félidő derekától már a vendégek is kezdték jobban aktivizálni magukat, amelynek a mérkőzés 27. percében meg is lett az eredménye. Németh bal oldali szöglete után Martínez csúsztatott a kapu bal oldalába. (1-1)

Az utolsó negyedóra egyértelműen a győrieké volt, Rudolf és Priskin is veszélyeztetett a kapu előtt, de végül a 39. percben sikerült ismét megszerezni a vezetést. Lipták ezúttal is remekül szerelt, majd jobbra passzolt Brdarovskinak, akinek a jobb oldali beadását Koltai 7 méterről fejelte a léc alá. (2-1)

Élvezetes első félidőt produkáltak a csapatok, amelyen a hazaiak a nehéz helyzet ellenére is remekül küzdöttek és megérdemelt vezetéssel vonulhattak öltözőbe.

Szünetet követően mintha a Haladás bent ragadt volna az öltözőben, a győriek három perc elteltével növelni tudták előnyüket. Ibanez lövését Lipták vette le mellel, majd remek ütemben ugratta ki magát Alcibiade mellett, végül bal lábbal gyönyörűen kilőtte a bal alsó sarkot. (3-1) A győriek védője az első félidőben is számtalanszor szerelt remek ütemben, most már a kapu előtt is veszélyesnek bizonyult.

Kétgólos előny után valamelyest vissza vett a ritmusból az ETO, vagy mintha kicsit elfáradt volna, míg a Haladás egyre nagyobb erőket mozgósított a pontszerzés reményében. A találkozó 66. percében Halmosi bal oldali beadása után Radó közelről szépíteni tudott. (3-2)

A második félidő utolsó szakaszában is mindkét együttes nyíltan játszott. A győriek a becsületükért és a szurkolókért küzdöttek, míg a vendégeknek rendkívül fontos lett volna a pontszerzés a kiesés elleni harcban. A szombathelyieknél Alcibiade fejesét Ibanez mentette a gólvonalról, illetve Németh veszélyeztetett szabadrúgásból. A győrieknél Priskin lövését fogta Rózsa, végül sikerült megszereznie a három bajnoki pontot az ETO-nak.

A találkozón végig remekül buzdító győri szurkolók ezúttal is hálásak voltak a csapatnak, akiket hosszú percekig ünnepeltek a lefújás után. Sajnos egy ideig biztosan a Pécs elleni utolsó előtti forduló lesz NB I-es találkozó az ETO Parkban...

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

90.p. Négy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

88.p. Kamber 17 méterről jobb lábbal méterekkel lőtt a kapu fölé.

84.p. Németh szabadrúgása után Rocchi félfordulatból jobb lábbal lőtt 10 méterről, de a középre tartó labdát Pogacsics magabiztosan fogta.

79.p. Rudolf hagyta el a pályát, Mayer érkezett a helyére.

75.p. Németh ígéretes szögből 18 méterről centikkel tekert a kapu jobb felső sarka mellé.

71.p. Priskin éles szögből leadott lapos lövését vetődve fogta Rózsa.

70.p. Nagy helyére Rocchi érkezett a pályára.

69.p. Halmosi jobb oldali szöglete után Alcibiade fejelt 7 méterről a kapu bal oldala felé, de a gólvonalon álló Ibanez fejjel mentett.

67.p. Kamber kapott sárga lapot Gaál felrúgásáért.

66.p. Szépített a Haladás. Halmosi laposan lőtt balról középre Radó felé, aki 5 méterről üresen lőhetett a kapuba. 3-2

64.p. Rudolf ugratta ki a leshatáron Priskint, aki egyedül törhetett volna kapura, de játékvezető lefújta az esetet.

60.p. Pátkai ugratta ki Rudolfot, aki nagy helyzetben 10 méterről a kifutó Rózsa mellett a kapu bal oldala mellé lőtt.

60.p. A melegítő játékosoknál Schimmer lépett pályára, ezért a játékvezető sárga lapot adott neki.

59.p. Windecker helyére Pátkai érkezett a pályára.

52.p. Priskin sarokkal ugratta ki Ibanezt, aki kiszorított helyzetben lőtt a kifutó Rózsába.

48.p. Ibanez lövését vette le mellel Lipták, majd remek ütemben szöktette magát Alcibiade mellett, végül bal lábbal 8 méterről gyönyörűen lőtte ki a bal alsó sarkot. 3-1

46.p. Elkezdődött a második játékrész.

A szünetben mindkét vezetőedző cserélt. A győrieknél Brdarovski helyére Nagy Á. érkezett, míg a vendégeknél Hegedűst Gaál váltotta.

45.p. Hosszabbítás nélkül ért véget az első félidő.

40.p. Németh kapott sárga lapot Bucsa visszahúzásáért.

39.p. Góóóól! Lipták szólója után passzolt jobbra Bridarovskinak, kai szépen ívelt középre, majd a berobbanó Koltai 7 méterről fejelt a léc alá. 2-1

37.p. Radó futott el a bal oldalon, visszagurított labdáját Halmosi lőtte rá kapásból, de Windecker lábbal blokkolta a próbálkozást.

35.p. Szépen szerelte Lipták Martínezt, majd egy rövid labdavezetés után a védő 18 méterről lőtt jobb lábbal. A léc alá tartó próbálkozást Rózsa csak szögletre tudta kiütni. Pontrúgás után tisztáztak a vendégek.

34.p. Priskin 14 méteres jobb lábas lövését magabiztosan fogta Rósza.

33.p. A győriek tizenhatosától vezethetett gyors ellentámadást az ETO. Rudolf vezette nagyon sokáig a labdát, majd kiszorított helyzetben középre ívelt Ibanez felé, de Rózsa megszerezte a labdát.

29.p. Brdarovski kapott sárga lapot Halmosi visszahúzásáért.

27.p. Egyenlített a Haladás. Németh bal oldali szöglete után a berobbanó Martínez 7 méterről csúsztatott a kapu bal oldalába. 1-1

25.p. Lipták kapott sárga lapot Radó felrúgásáért.

19.p. Gyors ellentámadást vezetett az ETO a bal oldalon, amely végén Rudolf cselezett bal oldalról középre, majd jobb lábas 16 méteres lövése kevéssel kerülte el a kapu bal oldalát.

18.p. Alcibiade kapott sárga lapot Priskin fellökéséért.

13.p. Halmosi bal oldali beadása után a középen berepülő Radó estében jócskán fölé lőtt.

8.p. Góóóól! Vezet az ETO! Ibanez jobb oldali beadása után Rózsa nem tudta megszerezni a labdát. A jobb oldali alapvonaltól Priskin gurította vissza a labdát középre Rudolf felé a hosszún, aki 5 méterről éles szögből a léc alá lőtt. 1-0

5.p. Prsikin esett el a tizenhatoson belül Jánvári szorításában, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest, hogy a vendégek játékosa először a labdát találta el.

3.p. Rudoolf adta el a labdát a győri térfélen, amelyből Radó indult a kapu felé. Lapos lövését viszont magabiztosan fogta Pogacsics.

1.p. A vendégek kezdték a találkozót.

Melegítenek a csapatok, rövidesen kezdődik a találkozó.

Győri ETO FC - Szombathelyi Haladás

ETO Park, vezeti: Iványi (Albert, Viszokai)

ETO: Pogacsics - Bdrarovski, Lipták, Lang, Ibanez - Windecker, Bucsa, Kamber - Koltai, Priskin, Rudolf. Vezetőedző: Miriuta László.
Csere: Horváth D. (k), Kerékgyártó, Kvilitaia, Pátkai, Nagy Á., Mayer, Mervó.

Haladás: Rózsa - Nagy P., Angyal, Alcibiade, Jánvári - Németh M., Iszlai, Hegedűs J., Halmosi - Martínez - Radó. Vezetőedző: Mészöly Géza.

Csere: Branescu (k), Mancini, Jancsó, Gaál, Rocchi, Schimmer, Grabant.

Előzetes


Szombaton a nyugatiról lehet szurkolni

A Győri ETO FC Haladás OTP Bank Liga mérkőzésen a kialakult helyzetben a korábbi tavaszi találkozókhoz hasonlóan ismét csak a nyugati oldal szektorait nyitják meg - olvasható az ETO közleményében.

Előzmények - A második helyen álló Ferencváros és a címvédő Debrecen csatája ígérkezik a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában a legizgalmasabb mérkőzésnek.

A zöld-fehérek egy győzelemmel bebiztosítanák, hogy a tavaly megszerzett bronzérem után idén is a dobogón végezzenek, míg a Debrecen egy bravúrral karnyújtásnyira kerülne a még Európa Liga-indulást érő negyedik hely megszerzésétől, s talán még a harmadik helyről sem kellene lemondania.

A hajdúságiak sikere nagy meglepetés lenne, ugyanis a klub történetében mindössze három alkalommal tudták elhozni a három pontot az Üllői útról, emellett 25 vereséget szenvedtek el és 10-szer döntetlennel távoztak.

Szintén rontja a Debrecen esélyeit, hogy a Ferencváros egyedüliként a mezőnyben még veretlen hazai pályán.

Négy fordulóval a bajnokság befejezése előtt hat csapatot fenyeget a kiesés, közülük elsőként a Nyíregyháza biztosíthatja be első osztályú tagságát: a Mátyus János vezetőedző érkezése óta remeklő együttes pénteken az Újpesten elleni hazai összecsapáson "ünnepelhet".

A legkiélezettebb küzdelem a sereghajtó Pápa és a Pécs összecsapásán várható, a döntetlen gyakorlatilag egyik csapatnak sem jó, ráadásul a kiesés elől menekülő együttesek közül a Dunaújváros és a Honvéd is otthon játszik. Utóbbi két gárdához a középmezőnyben állomásozó, s így tulajdonképpen tét nélküli meccsekre készülő Diósgyőr, illetve Kecskemét látogat.

A története második bajnoki címét múlt héten begyűjtő Videoton a Paks vendége lesz.

OTP Bank Liga, 27. forduló

péntek: MTK Budapest-Puskás Akadémia 16.00, v: Szilasi
Nyíregyháza Spartacus-Újpest FC 19.00, v: Erdős

szombat: Dunaújváros PASE-Diósgyőri VTK 14.00, v: Solymosi
Budapest Honvéd-Kecskeméti TE 16.00, v: Pintér
Győri ETO FC - Szombathelyi-Swietelsky Haladás 18.30, v: Iványi
Lombard Pápa Termál FC - PMFC-Matias 18.30, v: Vad II

vasárnap: Ferencváros - DVSC-TEVA 16.30, v: Andó-Szabó
Paksi FC-Videoton FC 18.30, v: Berke

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában