Helyi sport

2015.05.18. 10:27

Kosárlabda - Erősített a női bajnokcsapat, az Uniqa Euroleasing Sopron

Sterbenz László marad az edző, lesznek távozók s persze érkezők is az Uniqa Euroleasing Sopron bajnok és kupagyőztes női kosárlabdacsapatánál. <br>

Botár László

A női bajnoki címvédő Uniqa Euroleasing Sopron női csapata szurkolói ankéton mutatta be a következő évad keretét.

Sterbenz László vezető- edzővel kétéves szerződést kötött a klub, munkáját Kellerné Seres Éva, s erőnléti edzőként Lukas Trzaskoma segíti.

Szülés után visszatér a csapathoz Fegyverneky Zsófia, s marad Simon Zsófia, valamint a csapatkapitány, Zsovár Orsolya és Krnjics Szara, Ciglar Ivának, Alekszandra Crvendakicnak és Dragana Sztankovicnak pedig még él a szerződése. Weninger Virág pedig újabb három évre kötelezte el magát az együtteshez.

Kuttor Enikő az Amerikai Egyesült Államokban folytatja tanulmányait. Krivacevic Tijana, Bria Hartley, Kim Gaucher-Smith, Licskai Zsófia máshol folytatják pályafutásukat.

Ami az új játékosokat illeti, Diósgyőrből érkezik Dubei Debóra, a tavaly vb-bronzérmes U17-es válogatott egyik vezéregyénisége, valamint Határ Bernadett, a 208 centis center, aki jelenleg a válogatottal készül, s akit a soproni klub kivásárolt a Vasastól élő szerződéséből.

Az igazi „nagy fogás" egy tapasztalt, s már a magyar mezőnyben is bizonyító, a londoni olimpiát is megjáró ausztrál kosaras Abby Bishop, aki a 2013–14-es évadban a PEAC-cal Magyar Kupát s bajnoki ezüstöt, a nemrég befejeződött szezonban pedig a Diósgyőr színeiben mindkét versengésben ezüstérmet szerzett,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában