Helyi sport

2015.05.27. 11:50

Két klub sem fizetett Völgyi Dánielnek

Völgyi Dániel manapság a legpechesebb hazai labdarúgók egyike. A játékos járandóságát két klub közösen állta volna tavasszal, de sem az ETO, sem a Pápa nem tudott neki fizetni. <br>

Szeitz Tibor

Völgyi Dániel – mivel Győrött már nem számoltak vele, és már ő sem akart maradni – az ETO-tól idén februárban került kölcsönbe a szintén élvonalbeli Lombard Pápa együttesébe. Bár örült, hogy játéklehetőséghez jutott, úgy érzi, cseberből vederbe került.

A Pápa kiesett az első osztályból, az ETO FC pedig az ismert okok miatt ősztől már nem indulhat az élvonalban. Ráadásul a korábban kötött megállapodás szerint járandóságát a két klub közösen állta volna, ám egyik sem tudott neki fizetni.

A Pápán kölcsönben szereplő Völgyi Dániel (jobbra) Pápán és Győrött sem kapott fizetést. Fotó: csakfoci.hu

A Pápán kölcsönben szereplő Völgyi Dániel (jobbra) Pápán és Győrött sem kapott fizetést. Fotó: csakfoci.hu

„Amióta Pápán játszom, valóban egy fillért sem kaptam – árulta el érdeklődésünkre Völgyi. – Nem volt egyszerű a helyzetem. Persze tudom, ezzel nem vagyok egyedül, sokan nem kaptunk játékosok fizetést. Nyilván ebben a helyzetben egy labdarúgónak a saját érdeke is, hogy játékban maradjon, mégha egy esetleges sérülés miatt ennek van is kockázata, de az mindenképp elismerésre méltó, ha így is végigfutballozza a szezont. Most már nem akarok a múlttal foglalkozni, szabadon igazolható vagyok, szeretnék minél előbb új csapatot találni" – tette hozzá a játékos, akit nagyon megleptek az ETO-nál történtek.
„Amikor elmentem Pápára, még semmit nem lehetett tudni, s amikor

először hallottam a csapatot érintő anyagi nehézségekről, azt hittem, vicc az egész. Nagyon sajnálom a győri klubot, a szurkolókat. Amit lehetett, szinte mindent elértem az ETO-val" – fogalmazott Völgyi, aki 2007 óta 139 találkozón 19 gólt szerzett győri színekben, 2013-ban bajnok, egyszer ezüst- és háromszor bronzérmes, a kupában ezüstérmes is volt a Rába-partiakkal.

Úgy érzi, tényleg peches fél év van mögötte.

„Mivel szerettem volna külföldön játszani, sokat vártam, míg végül aztán Pápán kötöttem ki. Ma már lehet, nem várnék ennyit, de mégsem bántam meg, hogy így döntöttem. Örülök, hogy legalább játéklehetőséghez jutottam."


Az ETO-val amit lehetett, szinte mindent elért. Fotó: NB1.hu

Az ETO-val amit lehetett, szinte mindent elért. Fotó: NB1.hu
A ballábas védő iránt korábban egy cseh csapat, illetve az orosz Torpedo Moszkva is érdeklődött, itthon pedig az MTK-val hozták szóba. Ő és egy másik Dániel, Vadnai voltak képben, végül a Debrecenből visszaigazoló MTK-nevelés került a fővárosi együttesbe.

„Egyelőre nem tudom, hol s melyik csapatban folytatom a pályafutásom. Szeretnék külföldön vagy a hazai élvonalban játszani, s bár érdeklődők akadnak, konkrét ajánlatról még nem tudok beszámolni. Visszatérve az ETO-ra, kívánom, hogy minél előbb visszakerüljön a csapat az első osztályba, s csak ugyanezt tudom kívánni a pápaiaknak is. Mindkét klub és a szurkolói megérdemelnék, hogy a legjobbak között szerepeljenek."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában