Helyi sport

2015.05.13. 10:37

Kendó - Jól sikerült az utolsó főpróba

A hétvégén Tiszaújvárosban rendezték meg az országos csapatbajnokságot, melyen a győrzámolyi Szigetközi Junior KK ismét aranyérmet szerzett.

kisalfold.hu

A csapatot ezúttal Király Barbara, Kertész Attila, Schreiner Dávid, Babos Gábor, Dubi Attila és Dubi Sándor alkotta.

„Nagyon boldogok vagyunk az újabb siker után, s az külön öröm volt a számunkra, hogy Király Barbi öt év kihagyás után úgy döntött, újra versenyez és csatlakozott is hozzánk. Nem érződött rajta a kihagyás, kiváló teljesítményével nagyban hozzájárult a sikerünkhöz" – fogalmazott a csapat egyik legrutinosabb tagja, Dubi Sándor, hozzátéve, hogy a válogatott tagjai is magabiztos formát mutattak.

„Mindez azért is biztató, mert ez volt a tokiói világbajnokság előtti utolsó versenyünk" – mondta Dubi Sándor.

A válogatott május 23-án indul Japánba, s a tagok remélik, elérik a kitűzött céljukat.

„Ha legutóbbi eredményünket megőrizzük, már boldogok lennénk, hiszen az dobogót jelentene, s mi lennénk az első európai ország, amelyik kétszer is bekerül a legjobb négy közé a világbajnokságon. Klubunkból négyen utazunk: Dubi Attila, Babos Gábor és jómagam már hosszú ideje válogatottak vagyunk, Schreiner Dávid személyében ugyanakkor újoncot avatunk. Mindannyiunk számára nagyon fontos ez a verseny a kendó őshazájában, ráadásul többen fontolgatjuk, hogy a vb után befejezzük a versenyzést, ezért szeretnénk még egy igazán nagy eredménnyel lezárni a pályafutásunkat" – mondta Dubi Sándor.

A győrzámolyi kendósok, állnak: Babos Gábor, Dubi Sándor, Kertész Attila, ülnek: Király Barbara, Dubi Attila és Schreiner Dávid.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában