Helyi sport

2015.05.20. 14:39

Keményborítású teniszpályák készültek az SVSE-Sporttelepen

Átadták az SVSE-Sporttelepen kialakított keményborítású teniszpályákat.

kisalfold.hu

   

A proflex borítás egy angol licenc, amit Európa számos létesítményében alkalmaznak. A keményborítású pályák világszerte elterjedtek, Magyarországon viszont számuk elenyésző a salakos teniszpályákhoz képest. A nagy világversenyek döntő többsége ma már keményborítású pályákon zajlik. Amennyiben egy játékos nemzetközi szinten is eredményes szeretne lenni, elengedhetetlen, hogy felkészülése jelentős részét keményborítású pályán végezze el.

Az SVSE Sporttelepen a hat salakos pálya mellett mostantól két keményborítású teniszpályát is használhatnak az amatőr, ill. profi teniszezők. A beruházást a GYSEV Zrt. végezte el. A pályákat az SVSE Tenisz Szakosztályához tartozó utánpótlás, és felnőtt korú sportolók is használhatják.

Az avatóünnepségen Dr. Simon István, Sopron alpolgármestere hangsúlyozta: örömmel tapasztalja, hogy Sopronban tovább javultak a sportolás feltételei, hiszen professzionális pályán játszhatnak a teniszsport kedvelői. Az alpolgármester gratulált az SVSE teniszezőinek eredményeihez, és további sikereket kívánt a játékosoknak.

A gyerekek már birtokba is vették az új pályát
A gyerekek már birtokba is vették az új pályát


Skála János, az SVSE elnöke, és a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatója elmondta: az SVSE Tenisz Szakosztályának versenyzői folyamatosan kiváló eredményeket érnek el, számos országos bajnoki címet nyertek sportolók.

„Magyarország legkiválóbb női teniszezője, Babos Tímea is az SVSE-től indulva éri el egészen kiváló eredményeit. Nekünk az a feladatunk, hogy a megfelelő feltételeket megteremtsük a tehetséges játékosoknak, ezért tartottuk fontosnak, hogy keményborítású teniszpályák készüljenek a sporttelepünkön".

Márta György szakosztályvezető hozzátette: a keményborítású pályák használata azért is fontos, mert megnyújtja a szabadtéri teniszezés időszakát. A játékosoknak így tavasszal korábbi, ősszel pedig későbbi időpontban is lehetőségük lesz a teniszezésre, mint abban az esetben, ha salakpályán játszanának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában