Helyi sport

2015.05.26. 13:30

ETO: egy korszak vége - Így látják a szurkolók

Ünnepé tették a szurkolók a Győri ETO eleddig utolsó hazai NB I-es mérkőzését. <br>

kisalfold.hu

  
Talán esőisten is épp az ETO-t siratta, a rossz idő ellenére a megszokotthoz képest mégis többen látogattak ki a Rába-partiak Pécs elleni találkozójára szombaton.

Nem véletlenül, hiszen az ismert okok miatt egy ideig biztosan nem láthatják a győri szurkolók kedvenceiket az első osztályban. A több mint ötven évig az élvonalban szereplő ETO ősztől várhatóan az NB III-ban gyűjtögetheti majd a pontokat.

„111 büszke év, az ETO csak a miénk!" – írták ki a győri ultrák a kifeszített óriásmolinón, s énekelték többször is, hogy „Sose halunk meg". Hogy mit éreznek, éreztek szombat este, arról egyik társuk másnapi
Facebook-bejegyzése sok mindent elárul:

„Katartikus élmény volt a tegnap este, az utolsó fél óra mindenkinek. Nem a gólok miatt, én a másodikat a könnyeimtől már nem láttam. A harmadikat is csak alig. De tudjátok mit? Nem is baj. Ez a mi közös nagy pillanatunk volt.

Azoknak a nagybetűs ETO-szurkolóknak a pillanata, akik így is a csapat mellett maradtak, akik nem a stílus és a jó PR miatt járnak ki mérkőzésre, hanem azért, mert ez az életük része. Azoknak a nagy pillanata, akik örömmel hallgattak bele a meccs előtt a régi, az igazi ETO-indulóba, amiért külön köszönet jár az illetékeseknek, azt hiszem. Felejthetetlen élmény volt a tegnap este. Szomorú, ugyanakkor felemelő és gyönyörű élmény.

Még egy hétvége Debrecenben, aztán valami tényleg véget ér. De mint ahogy azt tegnap annyiszor elénekeltük, sose halunk meg. Jövőre jön a harmadosztály, de mi ott leszünk akkor is."

Czelter Gábor és Udvardi László bizakodó az ETO jövőjét illetően
Czelter Gábor és Udvardi László bizakodó az ETO jövőjét illetően


Felhívásunkra többen is zöld-fehérben, ETO-mezben mentek ki a találkozóra. Legtöbbjük érthetően szomorúan, Udvardi László azonban meglepően bizakodó hangulatban nézte a mérkőzést.

„Lehet, hogy furcsa, de nincs bennem rossz érzés. Húsz éve vagyok bérletes, s természetesen továbbra is kitartok a csapat mellett, ott leszek az NB III-as meccseken is.

Úgy érzem, kellett ez a megtisztulás, örülök, hogy az a cél, hogy győri játékosokkal, szakemberekkel küzdjünk tovább" – szögezte le a drukker, aki azt is elárulta, sőt, meglepetésünkre meg is mutatta, hogy a zöld-fehér melegítő és mez alatt is rejt egy, a klubhoz kapcsolódó relikviát. Pár évvel ezelőtt ugyanis a mellkasára tetováltatta az ETO címerét. Más kérdés, mi lesz ennek a sorsa, ha most megváltozik a győri embléma...

Czelter Gábor már sokkal nehezebben élte meg az elmúlt hónapokat:
„Bevallom, többször is könnybe lábadt a szemem, amikor kiderült, hogy nem maradhat az NB I-ben a csapat. A stadionban nőttünk fel, a szívünk csücske az ETO, nehéz lesz nekem is, s mindenkinek elfogadni, ami történt."

A győriek ikonja, a volt kiváló játékos, a hosszú évek óta edzőként dolgozó Szabó Ottó is valahogy így érezhet:

Szabó Ottó
Szabó Ottó


„Megszakítás nélkül negyvenegy éve vagyok az ETO-nál. Szerintem ez idehaza biztosan egyedülálló. Itt éltem le az életemet, emiatt is nagyon megviselt, érzékenyen érintett a csőd. Bízom benne, hogy itt maradnak a tehetségeink, s elkezdődhet egy új korszak, s hogy nagyon gyorsan visszakerülünk az NB I-be. Most ugyan valaminek vége lett, de ez egy új időszak kezdete is egyben."

Az egyik büfénél szotyit, mogyorót áruló Nagy Lajos 62 éve ETO-szurkoló:

Nagy Lajos
Nagy Lajos


„Nem az üzlet miatt mondom mindezt, mert amíg az egészségem engedi, én a feleségemmel itt leszek az NB III-as meccseken is. De haragszom a szövetségre, mert egy ilyen nagy múltú klubot nem szabadott volna egyből a harmadosztályba száműzni. Azt gondolom, jobban meg kellett volna a fiatalokat, a helyieket becsülni. Most nyilván kevesebb, vagy egyáltalán nem lesz légiós, ami szerintem jó. Hiába volt szép stadion, a játék nem volt az igazi, remélem, ez is megváltozik."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában