Helyi sport

2015.04.29. 15:00

Visszatért és mindent vitt

Az Uniqa-Euroleasing Sopron magyar válogatott játékosa, Krivacevic Tijana örül annak, hogy két arany megszerzésének is részese lehetett.

Botár László


Krivacevic Tijana, a válogatott középjátékosa szezon közben tért vissza korábbi sikerei helyszínére, ahol bajnok, valamint Magyar Kupa-győztes lett az Uniqa-Euroleasing Sopronnal. Hivatalosan az idei mérlege amolyan „dupla-dupla", hiszen előző klubja, a Good Angels Kosice Szlovákiában lett bajnok és kupagyőztes.

– Ennél sikeresebb visszatérésről aligha álmodhatott, gondolom, nem bánta meg még úgy sem, hogy egy Euroliga-csapatot hagyott ott a soproniak kedvéért...

– A legteljesebb mértékig megérte a váltás. A kassai csapat teljesen kicserélődött, de így is kiemelkedett Szlovákiában, az Euroligában pedig már nem volt esély továbblépni a csoportból. Sopronban viszont izgalmas, színvonalas mérkőzéseket játszhattam, magyar bajnok és kupagyőztes lehettem.

Krivacevic Tijana négy aranyat is szerzett a szezon során, de ebből hármat érez magáénak. Fotó: wb-sopron.com
Krivacevic Tijana négy aranyat is szerzett a szezon során, de ebből hármat érez magáénak. Fotó: wb-sopron.com


Ami a Kassán töltött időszakot illeti, bár a bajnokságban is játszottam, igazán csak a kupagyőzelmet érzem magaménak, a szlovák kupadöntő idején ugyanis még játszottam a kassai csapatban, a bajnokság végküzdelmeiben viszont már nem, mivel addigra már visszatértem Sopronba.

– Szlovákia csoportellenfelünk lesz a nyári Európa-bajnokságon, szövetségi kapitányát, Maros Kovacikot pedig jól ismerheti, hiszen ő volt az edzője Kassán. Mire lehet számítani tőle, valamint a szlovákoktól?

– Maros, ahogy Kassán tapasztaltam, nagyon sokat tud a kosárlabdáról. Van egy következetes felfogása, nagyon ragaszkodik az általa gyakoroltatott formációkhoz, figurákhoz, azoktól nem nagyon szabad eltérni. Ezt a felfogást nála nagyon megszoktam, ezért kellett némi idő, hogy átálljak arra, hogy Sopronban jóval több szabadsága van a játékosnak. Ez utóbbi felfogás egyébként jóval közelebb áll hozzám. Amúgy a sorsolás után a kassai csapat szlovák játékosai azt mondták, sokat segíthet nekünk a hazai pálya. Bízom benne, így is lesz.

– A korábbi és jelenlegi magyar szövetségi kapitányt, Stefan Sviteket mennyire ismeri?


– Úgy alakult, hogy vele még nem dolgoztam együtt, viszont amikor Szlovákiában, Rózsahegyen edzősködött, akkor többször játszottam a csapata ellen.

– Milyen reményekkel várja az Európa-bajnokságot?


– Természetesen optimistán, reménykedve. Az lehet a legizgalmasabb, hogy nem igazán ismerjük a saját erőnket, nem tudjuk, valójában mire lehetünk képesek, hiszen nagyon régen játszott tétmeccset a válogatott. Jó játékosaink vannak, bízom benne, hogy csapatként is összeállunk és sikeresek leszünk.

– Az amerikai profiligához hogyan viszonyul?

– Pár éve már draftoltak, méghozzá egy azóta a WNBA-t megnyerő csapat, a Seattle Storm. Akkoriban voltam is kint pár napot a csapatnál, de még nagyon fiatal voltam. Akkor azt mondták, jelentős játékidőre egyelőre nincs esély, ismerkedjek a környezettel. Az edzővel ugyan tartom a kapcsolatot, de azóta előrelépés nem történt – igaz, én sem nagyon erőltettem...
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában