Helyi sport

2015.04.09. 11:46

Női kosárlabda - A pillanatnyi forma dönthet

Csütörtökön este 6 órakor az Uniqa-Euroleasing Sopron a Diósgyőr ellen folytatja a bajnoki döntőt.

kisalfold.hu

Az első felvonást hivatalosan is a soproniak nyerték, miután elutasították a DVTK óvását. Ugyancsak ma este hatkor a CMB Cargo-UNI Győr hazai környezetben a PEAC-Pécset fogadja, s ha nyer, megszerzi a bronzérmet.

A bajnoki döntő első, végletekig kiélezett, izgalmas meccsét a pályán 77–74-re megnyerte az Uniqa-Euroleasing Sopron az Aluinvent DVTK-val szemben. A miskolciak – mint ismeretes – óvtak, de formai hibára hivatkozva az országos szövetség elutasította a beadványt.

Azért óvott a DVTK, mert az utolsó percben a soproni center, Krivacevic Tijana kipontozódása, valamint a Diósgyőr középjátékosa, Naignouma Coulibaly második sportszerűtlen hibával történő kiválását követően a hazaiaknál nem a Krivacevic helyére beálló Aleksandra Crvendekic, hanem Zsovár Orsolya dobta a büntetőket.

A szövetség érdemi vizsgálat nélkül azért utasította el az óvást, mert a diósgyőriek nem rögtön azt követően jelezték a hibát, hogy más játékossal dobatták le a játékvezetők a büntetőket, hanem a meccs után.
Szabó István, a diósgyőri csapat technikai vezetője szerint ennek a döntésnek az az üzenete, hogy a csapatok képviselőinek jobban kell ismerniük a szabályokat, mint a játékvezetőknek és az ellenőrnek...
Érdekesség egyébként, hogy a soproniak visszanézve a meccs felvételét felfedezték, a harmadik negyedben a DVTK-ban Rachel Allison volt a sértett fél, a büntetőket mégis Czank Tímea dobta...
Sterbenz László, a soproniak szakvezetője ezekkel a dolgokkal nem foglalkozott, ő kizárólag szakmailag értékelte az első összecsapás tapasztalatait.

„Bő egy hónapon belül harmadszor találkoztunk a Diósgyőrrel, s úgy gondolom, hétfőn egyik fél sem tudott s várhatóan a párharc folytatásában sem tud nagy meglepetéseket okozni a másiknak. Azt gondolom, mindent a napi, sőt, inkább a pillanatnyi forma, állapot dönt el" – kezdte a szakember.

A felvetésre, hogy a Diósgyőr két sportszerűtlen hibával kiállított mali centerének, Coulibalynak a hiánya mennyire befolyásolhatja a második meccset, így reagált a soproni edző: „Valóban úgy tudjuk, a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint nem játszhat a center, de nekünk is megvan a magunk baja. Zsovár Orsolyának, amikor Allison támadóhibát vétett ellene a negyedik negyed elején, agyrázkódása lett, ő szinte az egész keddi napot kórházban töltötte. Akárhogy is lesz, nyerni utazunk Miskolcra, s úgy szeretnénk hazatérni, hogy már csak egy lépést kelljen megtenni a végső sikerért."

Megkoronáznák az évet

A CMB Cargo-UNI Győr viszontagságos esztendő végére tehet egy nagy sikerrel pontot. A PEAC-Pécs otthonában elért sikerrel karnyújtásnyira került a bronzérem, melyet ma este szeretne végleg megkaparintani a csapat. Völgyi Péter vezetőedző elmondta: mindenképpen szeretnének szépen búcsúzni a közönségtől.

„Bármi lesz a végeredmény, biztos, hogy ez az utolsó hazai fellépésünk. A győzelemmel megkoronáznánk egész éves teljesítményünket, de nem számítok könnyű meccsre. A pécsiek biztosan nem adják olcsón a bőrüket, s megpróbálnak az utolsó szalmaszálba belekapaszkodni. Döntő lesz a védekezés és a lepattanóharc. Radocaj a héten még nem edzett, ennek ellenére elképzelhető, hogy pályára lép, ha úgy érzi, tudja vállalni az összecsapást" – mondta a szakvezető.

A klub reméli, sokan kilátogatnak a találkozóra, ahova várják az utánpótláscsapatokban játszókat és hozzátartozóikat is. A mérkőzést követően felállított fotósarokban mindenki számára lesz lehetőség, hogy kedvenc játékosával közös fényképet készíttessen, amit elektronikus formában le lehet majd tölteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában