Helyi sport

2015.03.25. 16:05

MK: Érd elleni győzelme után döntőben az Audi-ETO

A női kézilabda Magyar Kupa döntőjében a győriek vasárnap 15.45-kor a Ferencváros ellen játszanak az Audi-arénában.

kisalfold.hu


Magabiztos 29-18-as győzelmet aratott a Győri Audi-ETO együttese az Érd ellen a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, amely holnap a Ferencvárossal találkozik az Audi-arénában.


Női Kézilabda Magyar Kupa Elődöntő

Győri Audi-ETO - Érd 29-18 (16-10)


Az ETO gólszerzői:


Löke 6, Sen 5, Kovacsics 5(4), Aguilar 3, Planéta, Bódi, Milanovic-Litre 2-2, Hornyák, Szepesi, Müller, Herr 1-1.


Ambros Martín: - Az első félidőben megpróbáltunk meglepetést okozni a védekezéssel, de nem voltam teljesen elégedett vele. Az érdiek jól játszottak az elején, de később játékot tudtunk váltani. Ma mindent kiadtunk magunkból, holnap jó mérkőzést várok a Ferencváros ellen, győzelemmel szeretnénk örömet okozni a szurkolóinknak.


Női kézilabda MK-elődöntő Audi-ETO - Érd


Ahogy az várható volt, a női kézilabda Magyar Kupa másik elődöntőjében a Ferencváros fölényesen, 42-24-re legyőzte az MTK együttesét, így a Győri Audi-ETO - Érd találkozó győztese a fővárosi zöld-fehérekkel mérkőzik meg a vasárnapi döntőben.


A találkozó első hat percében csak hétméteresből tudtak eredményesek lenni a csapatok. Kovacsics kettőből egyet, míg Krpzez mindkét büntetőjét értékesíteni tudta. (1-2)


A folytatásban Hornyák és Aguilar góljaival gyorsan fordított az ETO, majd felváltva estek a találatok. A találkozó 15. percében 7-6-ra vezetettek a zöld-fehérek, de ezt követően ritmust váltottak a győriek és kegyetlenül kihasználták az érdiek hibáit. A vendégek hét percen keresztül nem tudták feltörni a győriek szervezett védekezését, míg a zöld-fehéreknél valamennyi pályára lépő játékos is eredményes tudott lenni, a találkozó 22. percében 13-6 volt Ambros Martín együttese javára.


Az első félidő végén rendezte a sorait az Érd, a különbség nem nőtt tovább, így 16-10-es győri vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.Szünetet követően sem tudott jelentősen változtatni játékán az Érd, míg Ambros Martín forgathatta a csapatát, illetve valamennyi játékosát pihentetni tudta a holnapi Ferencváros elleni döntőre. 


A második félidő 20. percében Kovacsics büntetője után 25-15-ös eredménynél már tíz gólos különbségnek örülhetett a győri közönség, amely az utolsó tíz percben eggyel növelt meg az Audi-ETO, végül 29-18-as győzelmet aratott az Érd ellen.


A győriek vasárnap 15.45-kor a Ferencvárossal mérkőznek meg a Magya Kupa döntőjében.


Online közvetítés

Vége a találkozónak!

(II.) 30.p. Takács góljára Augilar válaszolt a végén. 29-18

(II.) 25.p. Szekeres szépített. 28-17    

(II.) 23.p. Ötödik találatát szerezte meg Sen.
   
(II.) 22.p. Takács az érdieknél, Planéta a győrieknél volt eredményes. 27-16
   
(II.) 21.p. Sen gólja után időt kért Szabó Edina.

(II.) 20.p. Kovacsics büntetője után tíz gólos a különbség. 25-15
   
(II.) 17.p. Vukcevic gól beállós pozícióból, majd Müller lőtt a kapuba. 24-15
   
(II.) 16.p. Lerohanás végén Löke gól. 23-14

(II.) 15.p. Kisfaludy volt eredményes, majd a kiállítás sorsára jutott. Emberhátrányban lehozták a kapusukat az érdiek, amelyet Herr használt ki és lőtt a kapuba. 22-14
   
(II.) 12.p. Signate szépített. 21-13
   
(II.) 10.p. Sen használta ki az érdiek védekezési hibáját. 21-12
   
(II.) 8.p. Pályára lépését követően Müller volt eredményes, időt kértek a vendégek.
   
(II.) 6.p. Kovács A. első gólját szerezte meg. 19-12
   
(II.) 4.p. Milanovic-Litre kiállítása miatt emberelőnyben játszó érdieknél Krpez lőtt a kapuba, de szerencsés góllal Löke rögtön válaszolt. 19-11
   
(II.) 3.p. Szintén négy gólnál jár Kovacsics is. 18-10
   
(II.) 1.p. Löke megszerezte negyedik találatát. 17-10

Elkezdődött a második játékrész.

A szünet végén későn érkeztek vissza a győriek, ezért a szabályok szerint Ambros Martín sárga lapot kapott.
       
Vége az első félidőnek.
   
30.p. Kovacsics újabb büntetőt értékesített. 16-10
   
29.p. Labdát szerzett Schatzl, majd a ziccert sem hibázta el. 15-10
   
28.p. Hornyák büntetőt harcolt ki, Vukcevic két percet kapott, Kovacsics nem hibázta el a büntetőt. 15-9
   
28.p. Klivinyi nem hibázott átlövésből. 14-9
   
27.p. Ambros Martín időt kért. 
   
25.p. Ember előnyben két gólt szerzett az Érd, ezúttal Klivinyi lőtt a kapuba, majd kiegészülve már Szepesi emelt a kapuba szélről. 14-8

24.p. Hosszú idő után Klivinyi volt eredményes az érdieknél.
   
22.p. Bódi másodszor sem hibázott szélről. 13-6

21.p. Herr védése után gyors lerohanás végén Milanovic-Litere lőtt a kapuba. 12-6
   
20.p. Újabb Löke gól. 11-6
   
20.p. Eladott érdi labda után Löke megszerezte második találatát. 10-6
   
17.p. Aguilar gólja után időt kért Szabó Edina.
   
16.p. Sen megpattanó lövéssel szerezte meg második találatát. 8-6
   
15.p. Löke is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Bognár betörésből vette be Herr kapuját. 7-6
   
13.p. Schatzl szépített az érdieknél. 6-5
   
13.p. Bódi nem hibázott szélről. 6-4
   
12.p. Löke harcolt ki büntetőt ismét, Korsós is hibázott, maradt az 5-4.
   
11.p. Krpez szélről futott be és lőtt Herr kapujába. 5-4
   
10.p. Sen kiszorított helyzetben lőtte ki a kapu bal oldalát. 5-3
   
9.p. Érdi egyenlítés után Planéta óriási gólt lőtt a bal felsőbe. 4-3
   
7.p. Szép csel után Hornyák mezőnyből lőtt a kapuba, majd Aguilar találatával már a győriek vezetnek. 3-2

6.p. Eddig csak büntetőből tudtak eredményesek lenni a csapatok, Krpez nem hibázott. 1-2
   
4.p. Krpez egyenlített hétméteresből. 1-1
   
3.p. Herr bravúr, utána ismét Löke harcolt ki büntetőt, Kovacsics ezúttal elhibázta.
   
1.p. Löke harcolt ki hétméterest, amelyet Kovacsics értékesített. 1-
       
Elkezdődött a csapatok bemutatása.

Előzetes

Előzmények - A Magyar Kupa FINAL4 négy résztvevő csapata közül három jelenleg is versenyben van egy-egy európai kupasorozatban: a Győri Audi ETO a BL negyeddöntőben, az FTC Rail Cargo Hungaria a KEK elődöntőben, az Érd pedig az EHF Kupa elődöntőben szerepel a következő hetekben.

Rangos eseményt várhatnak a női kézilabda szurkolók a hétvégére az Audi Aréna Győrben megrendezésre kerülő Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa Négyes Döntőn. A kupasorozat végjátékának programja:

Március 28. – elődöntők

15.45 óra - FTC Rail Cargo Hungaria – MTK
17.45 óra -Győri Audi ETO – Érd

Március 29. – helyosztók

13.45 óra - bronzmérkőzés
15.45 óra - döntő

[namelink name="Vetési Iván"] MKSZ-elnök is kiemelte az esemény rangját: „Igazi elitmezőny csap össze a trófeáért Győrött, hiszen a címvédő, kétszeres BL-győztes házigazda Audi ETO idén is harcba száll a Bajnokok Ligája-győzelemért, az FTC-Rail Cargo Hungaria KEK-elődöntőre készül, míg az Érd az EHF-kupában jutott be a legjobb négy közé. Üde színfolt a mezőnyben az MTK-Budapest csapata, amely nyilvánvalóan szeretné megnehezíteni ellenfelei dolgát. A mezőnyt elnézve tehát nem csupán a Magyar Kupa négyes döntőjéről beszélhetünk, hanem egyfajta európai Szuperkupa-erősségű eseménynek lehetünk tanúi a hétvégén" – nyilatkozta.

Mind a négy érintett edző komolyan készül a megmérettetésre, hiszen a Kupa és az esemény rangján túl a hétvége fontos pont a további hazai és nemzetközi meccsekre való felkészülésekben.

[namelink name="Elek Gábor"], az FTC Rail Cargo Hungaria vezetőedzője kiemelte: „Azáltal hogy Győrben kerül megrendezésre a Final Four, a döntőbe jutás mindenképpen kötelező számunkra. Azon leszünk, hogy ott is meg tudjuk mutatni a hazai mérkőzésen nyújtott játékunkat és eredményességünket. Arra készülünk, hogy minél közelebb kerüljünk a kupához."

Az Érd vezetőedzője, [namelink name="Szabó Edina"] így készíti csapatát a hétvégére:

„A klub történetében először jutottunk be a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ami mind a csapatnak, mind pedig Érd városának nagy dicsőség. Fontos verseny számunkra a Magyar Kupa, melyben célunk a minél jobb eredmény elérése, az európai kupaindulást jelentő hely megszerzése. Az elmúlt hetekben sűrűn követték egymást a mérkőzések, így most elsősorban a játékosok fizikai felfrissítése a feladatunk. A szombati elődöntő, és a vasárnapi helyosztó között nagyon kevés az idő, nehéz a játékosok regenerációját biztosítani, de ez a többi csapatra is érvényes természetesen."

Az MTK tisztes helytállásra készül, minden teher nélkül: „A papírforma nem ad nekünk esélyt a hétvégére. Minden csapattal játszottunk már kétszer, minden alkalommal vereséget szenvedtünk. Ha játékosállományokat nézzük, akkor ezen nincs is mit csodálkozni. Úgy készülünk, hogy tisztességesen helytálljunk, de a fő cél inkább az, hogy felkészüljünk a rájátszás mérkőzéseire. Április 11-én a Mosonmagyaróvár, 25-én a Vác, május 2-án a Szeged ellen játszunk, majd jönnek a visszavágók. Szeretnénk bennmaradni az NB I-ben." – mondta el Stranigg Ferenc vezetőedző.

[namelink name="Ambros Martín"], a Győri Audi ETO vezetőedzője az alábbiak szerint készül: „Igazán érdekesnek és színvonalasnak ígérkezik a hétvége, hiszen a négy csapatból három versenyben van az európai kupasorozatokban, és ez nagy dolog, ez a magyar kézilabda erejét mutatja. Továbbá az MTK is jól teljesített a szezonban, tehát kemény, erős mérkőzésekre számítok.

Ambros Martín

Ambros Martín

Az ETO életében fontos szerepe lesz ennek a tornának, hiszen a BL-sorozatban az év legfontosabb meccsei előtt állunk, és ezek a mérkőzések is nagyon jól szolgálják a csapat összeérését. A válogatott hét során az otthon maradó játékosaink két nap pihenőt követően a junior-ifi csapattal edzettek, délelőtt inkább fizikai felkészítés zajlott, délután pedig kézilabda. Ennek célja, hogy a játékosok formában maradjanak, és a válogatottak visszatérését követően azonos edzettségi szinten legyen a teljes csapat. Szerencsére a válogatott játékosaink egészségesen és fitten tértek haza, és a Négyes Döntő hetében folytatni tudjuk a céltudatos felkészülést, fizikai és taktikai értelemben is."
A Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa Négyes Döntőre jegyek vásárolhatók személyesen a győri Látogatóközpontban (Baross u. 21.), vagy online a www.jegymester.hu oldalon, továbbá a helyszínen is.

A jegyek ára szombatra egységesen 1500 forint, vasárnapra 4000 forint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában