Helyi sport

2014.12.15. 12:34

Kinyitott az új győri uszoda hétfőn

Próbaüzemben megnyitotta kapuit az ötvenméteres versenymedencét is tartalmazó új győri uszoda.

kisalfold.hu

„A beruházás elkészültével próbaüzemre kinyitjuk az uszodát, amely egy rendkívül impozáns, funkciójában a lakossági igényeket és a versenysportot is tökéletesen kiszolgáló létesítmény lett. A lakosság hétfőn és kedden, valamint december huszonegytől egészen 2015. január harmincegyig mindössze négyszáz forintért látogathatja az uszodát és próbálhatja ki a medencéket" – közölte [namelink name="Borkai Zsolt"] polgármester, aki elmondta: az uszoda megnyitásával a győriek egy régi vágya válik valóra, hiszen az ötvenméteres medence a győri úszósport számára új távlatokat nyit, amely a versenysport mellett a tömegsportra is igaz. A megnövekedett vízfelületnek köszönhetően minden győri úszni vágyó, kicsik és nagyok, szeniorok és versenyúszók is kulturált körülmények között hódolhatnak majd a mozgásforma iránti szenvedélyüknek.
A jövő héten azért csak két napig próbálhatók ki a medencék, mert a létesítményt versenyek rendezésére is tesztelni kell, így december 17-től 20-ig mindjárt egy rangos viadal helyszíne lesz.

Fontos tudni, hogy az uszodában egyidejűleg 400 úszóvendég tartózkodhat. Jelenleg az uszoda legkönnyebben a pinnyédi híd felől közelíthető meg, azonban a december 20-i átadóra elkészül az új út is, ami a Radnóti utca felől könnyen és gyorsan elérhetővé teszi a létesítményt.

I. Győr Open Swim Cup néven december 17–20. között rendezik meg a létesítmény debütálását jelentő, rangos, FINA-kvalifikációs versenyt, amelyen lehetőséget kap minden korosztály. A nevezettek között olyan úszónagyságok is szerepelnek, mint Cseh László, Gyurta Gergely, Takács Krisztián vagy a 2017-es győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál arca, Jakabos Zsuzsanna, de rajtuk kívül is számos korosztályos bajnok és tehetség vesz részt a futamokban. Az érdeklődők ötszáz forintos belépőjeggyel tekinthetik meg a versenyeket. Az uszoda a verseny ideje alatt csak nézőként lesz látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában