Helyi sport

2014.12.17. 11:55

Gyirmót FC Győr - Féltávnál nincs célszalag

Jó pozícióban, a negyedik helyen áll „félidőben" az NB II-ben szereplő . Sisa Tibor vezetőedző bár nem elégedetlen, van hiányérzete.

Szeitz Tibor

„Gyirmóton egy új koncepció kezdődött. Egy megfiatalodó, magyar fiatalokból álló csapat kialakítását, emellett ingyen igazolható és más klubokhoz képest szerényebb fizetésért lelkes, odaadó munkát és eredményt mutató játékosok megtalálását várták tőlem. Így kellett egy szinte teljesen új együttest építeni – kezdte csapata őszi értékelését Sisa Tibor vezetőedző. – Ez nagy kihívás volt, mert egycsoportos NB II-ben még sosem szerepelt a Gyirmót és ennek a nehézségi fokát még senki nem tapasztalta meg a klubnál."

A szezon előtt nagy volt a keretben a mozgás.

„Nagy változást nem terveztem, már csak azért sem, mert a tavaszi bajnok a mi csapatunk lett. Sajnos mégis történtek változások. A kölcsönben nálunk szereplő és megerősödő Fejest és Farkast visszarendelték klubjaik. Kardos, Laki, Kovács és Erős más csapatban folytatta. Emellett az általam a saját nevelésből kiválasztott és a már a felnőttkeretbe beleerősödő Széles és Ország tanulmányait máshol folytatva új csapathoz került. A kieső emberek helyére gyorsan új igazolás után kellett néznünk, és így került hozzánk Nagy Sándor, Présinger, Kiss Máté, Paku, Csemer és Kákonyi. Emellett, mivel az U21-es csapat szakmai felügyeletét is ellátom, ismét kiszemeltem még fiatal játékosokat, akik a jövőt képviselhetik Molnár és Kollár személyében. Ez azért is fontos volt, mert ősszel a bajnokság mellett a Ligakupa- és Magyar Kupa-mérkőzéseken is helyt kellett állni. Három fronton pedig még egészen nagy csapatoknak is komoly kihívás a megfelelő szereplés."

A sárga mezes gyirmótiak csupán egy ponttal gyűjtöttek kevesebbet ősszel, mint a listavezető Vasas. Fotó: M.M.

A sárga mezes gyirmótiak csupán egy ponttal gyűjtöttek kevesebbet ősszel, mint a listavezető Vasas. Fotó: M.M.
Gyirmóton cél az élvonalba kerülés, s bár a hajrában négyszer is döntetlent ért el az együttes, ősszel ennek megfelelően szerepelt a csapat.

„Az új koncepció ellenére ebben az évben a klub a régi nagy álom megvalósulását, a feljutást tűzte ki célul. Vereséggel kezdtünk a Vasas ellen, aztán négy szép győzelem következett. Fájó volt hazai pályán ezután a szolnoki vereség, amelynek sokféle összetevője volt. Kár érte, mert azt a mérkőzést meg tudtuk volna nyerni. Aztán jött egy újabb jó széria. Négy ponttal vezettük a tabellát. Érdekes szakmai szemmel látni az utolsó öt fordulót, és ennek a hét pontját is. Mert számomra ez közel állt a bravúr kategóriához. Értem ezen azt, hogy az utolsó öt mérkőzésen négy kiállítást szedtünk össze. Sosem voltak durva csapataim, ráadásul most agresszív letámadást nem is játszunk, és inkább egy játszós csapatunk van. Emellett főleg mi birtokoljuk a labdát és támadó focit játszunk. Tehát szabálytalankodni nem sok lehetőségünk van. Erről az oldalról nézve még jól jöttünk ki a végéből is, de ez a gondolkodás mellett valamilyen változtatást is igényel majd."

A gyirmótiak hátránya csupán egy pont a listavezetővel szemben.
„A százméteres síkfutás felénél sem feszítenek ki szalagot, s nem is jelent sokat, ki szakítaná azt át? Azt a végén kell megtenni. A helyezést nézve persze van hiányérzetem, bár úgy érzem, ha Siófokon csak egy játékosunkat állítanak ki, akkor ott nyerhetünk, azzal pedig éppen elsők lennénk. Igaz, elárulom, az egypontos vezetést tudva sem dőlnék hátra. Ha viszont csak a pontokat figyelem és az elsőhöz mérem, aki egy ponttal áll előttünk, jó helyzetben van a csapatunk. Mindenesetre most kell rátenni még egy lapáttal. Nagy valószínűséggel az lesz a befutó, aki jobban erősít majd a téli szünetben."
Egyénileg senkit nem emelt ki együtteséből a szakvezető, azt azonban elárulta, biztosan lesz változás a keretben.
„Én mindig csapatban gondolkodom. Az öltözőben persze kihirdettem, ki lett nálam az ősz legjobbja, illetve a dobogósok kik voltak. Természetesen vannak olyanok is, akiktől többet vártam, azt is belső ügyként kezelem, és csak az illetékes fogja tudni. Nem örülnék a sok távozónak és érkezőnek. Azonban kell nálunk is bizonyos posztokra olyan meghatározó játékos, aki konkurenciát jelentve versenyhelyzetet teremt a posztján lévő játékosnak."
A számok tükrében
Nem volt nagy különbség a csapat hazai és idegenbeli szereplése között, ezt bizonyítja, hogy a gólkülönbség teljesen egyforma.
Otthon
7 4 2 1 13–7 14
Idegenben
8 4 3 1 13–7 15
A házi gólkirály az élvonalbeli rutinnal is rendelkező Magasföldi József lett 7 találattal. Tőle messze lemaradva 3 gólt lőtt Oross Márton és Cseri Tamás. Andorka Péter és Beliczky Gergő kétszer volt eredményes, s heten, Hajba Tamás, Kákonyi Dániel, Lázár Patrik, Présinger Ádám, Madarász Márk, Papp Kristóf, Paku Roland szereztek egy találatot. Az ellenfelek két öngóllal „segítették" a Gyirmótot.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában