Helyi sport

2014.12.28. 11:33

Fehér Miklós emlékgála - Videoton siker a tornán

A gála története során először állt össze a Miki barátai nevet viselő csapat

eto.hu

Nagy segítség a gála a koraszülötteknek

Most még nem tudni, hogy mennyi pénz jött össze a tegnapi Fehér Miklós Nemzetközi Labdarúgó Emlékgálán a győri koraszülöttek javára, de hogy jól mutatta az összefogást és jól szolgálta a foci népszerűsítését a nyolc órás gála az egészen biztos - számolt be az eto.hu.

A szervezők ezúttal sem árultak belépőjegyet, de aki úgy gondolta, bármekkora összeget elhelyezhetett a Egészséges Újszülöttekért Alapítványnak a helyszínre kihozott inkubátorába. Csak ide több százezer forintot adakoztak a nézők - ezernél is többen látogattak ki a helyszínre - emellett szponzori támogatások is érkeztek már a gála kapcsán az alapítvány számlájára. Az újpestiek egy dedikált mezt is magukkal hoztak, amit árverésen értékesít majd az alapítvány, ennnek a bevétele is a koraszülötteké lesz majd.

A gála különlegessége, hogy a köszöntő ünnepség során a résztvevő játékosok és a szurkolók is minden évben megismerkedhetnek egy családdal, akik a győri kórház koraszülött osztályán töltöttek rövidebb-hosszabb időt. Ezúttal Szöllősi Gergely könnyek között mesélte el a kis Benet Flórián történetét, aki nem volt 800 gramm, amikor megszületett, így ők több, mint negyed évet töltöttek a koraszülött osztályon - s mint mondta örökre hálás lesz nekik, hogy szakértelmükkel és lelkükkel is végig mellettük álltak.

A gála története során először állt össze a Miki barátai nevet viselő csapat - ők jellemzően azok a srácok, akikkel Fehér Miklós Szabadhegyen a lakótelepen együtt focizott. Róluk - illetve természetesen a többiekről is - a jövő héten gólösszefoglalók és interjúk formájában - lesznek majd összeállítások itt az eto.hu-n, illetve a Sport Televízióban január végén egy 23 perces összefoglaló is látható lesz a Fehér Miklós Emlékgáláról.

Videoton siker a Fehér Miklós tornán  

A VIP tornához hasonlóan az öregfiúk meccseken sem potyogtak a gólok a Fehér Miklós Emléktornán. Itt hat csapat két csoportban vívott először körmérkőzést, és az egyenként 20 perces csaták után alakult ki az elődöntő mezőnye. A címvédő Lázár Lovaspark Team magabiztosan játszott a kisebb kapukra is, az Újpest az ETO ellen igazán látványos meccsen nyert, a Videoton és az MTK elsősorban szervezett védekezésével tűnt ki, míg az ETO és a DAC csapatánál nüanszok döntöttek, hogy rájuk már csak egy meccs várt, az ötödik helyért.

Részletek baz eto.hu oldalán >>

Olimpikon siker a VIP tornán  
  
Kitűnő kapusteljesítményeket láthattunk a Fehér Miklós Emlékgála VIP tornáján. Ehhez persze az is hozzá jártult, hogy a szervezők egy nem várt nehézséggel találkoztak: a felújított Magvassy Sportcsarnoknak ugyanis nem maradt olyan bejárata, ahol az 5x2 méteres kapukat be lehetett volna vinni a pályára, így ezúttal kézilabda kapura, és nem palánking, hanem vonalig játszottak a csapatok. Törvényszerű volt, hogy a korábbi évekhez viszonytva sokkal kevesebb lesz a gól, de ehhez hozzájárult még az is, hogy a megyei közgyűlés elnöke Németh Zoltán, a Sport TV hálóját őrző Tűzkő Zoltán és Miki gyermekkori barátai közül Menyhárt Ferenc valósággal megbabonázta az arra járókat. Az öt csapat körmérkőzést játszott egymással, ahol az utolsó három találkozó mindegyike amolyan kisdöntő volt. Ahol ugyanis legalább négy gólos győzelem született volna, az a csapat megelőzhette volna az Olimpikonokat. Ez azonban senkinek sem sikerült, így a sztársportolók diadalával ért véget a VIP torna. 

VÉGEREDMÉNY
1. Olimpikonok
2. Miki barátai
3. Győri közélet
4. Sport TV
5. Parlament

KÜLÖNDÍJASOK
A torna legjobb kapusa: Németh Zoltán (Győri közélet)
A torna legjobb mezőnyjátékosa: Stark Péter (Miki barátai)
A torna gólkirálya: Kálnoki-Kis Attila (Olimpikonok)

A győztes csapat tagjai: Martinek János (öttusázó), Kálnoki-Kis Attila (öttusázó), Pindák László (jégkorongozó), Virág Lajos (birkózó), Szanyó Károly (labdarúgó) Zsiborács László (strandlabdarúgó), Zwickl Dániel (asztaliteniszező), Csoknyai Levente (jégkorongozó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában