Helyi sport

2014.12.27. 12:33

Fehér Miklós emlékgála - Tizenegy csapat emlékezik

December 27-én rendezik a győri Magvassy-csarnokban a VI. Fehér Miklós nemzetközi emlékgálát az egészséges újszülöttekért.

kisalfold.hu

Idén 11 csapat indul, hat profi- és öt hobbigárda.

December 27-én 13 órától a győri Magvassy-csarnokban ismét megrendezi az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány a Fehér Miklós-emlékgálát. Idén összesen tizenegy gárda gondolta úgy, hogy játszik egyet a néhai ETO-játékos emlékére, az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány megsegítésére.

A profik között a Győri ETO FC, a Videoton, a Lázár Lovaspark, az Újpest, az MTK és – nemzetközivé téve az eseményt – a Dunaszerdahely szerepel, míg lesz egy torna a hobbistáknak, akik között új csapatként a Fehér Miki Barátai, továbbá a Győri Közélet, az Olimpikonok, a Sport TV és a Parlament válogatottjai húznak szerelést.

A rendezvényen ezúttal sem lesz belépőjegy, a nézők ingyen jöhetnek be a gálára, a bejáratnál azonban lesz egy inkubátor, oda bárki elhelyezheti azt az összeget, amit gondolt.

Ami a részt vevő csapatokat illeti, az A csoportba a Győri ETO, az Újpest és a Videoton került. A hazai közönség előtt játszó zöld-fehéreket már bemutattuk (Sztárparádé az emlékgálán – Kisalföld, 2014. 12. 19., 19. oldal), lássuk, mit kell tudni a többiekről.

A Budapest-bajnokság egyik favoritja évek óta az Újpest – ők nyerték a legtöbbször az elmúlt tíz évben a korosztály számára rendezett megmérettetést. Visszatérő vendégek, már nyertek Győrben és a legutóbbi két alkalommal is döntősök voltak.

Másodszor érkezik a gálára a Videoton csapata, amely a klubnál ma edzőként dolgozó egykori játékosokra épül. Néhányan még a mai napig aktívak és játszanak a megyei bajnokságban.

A B csoportban szerepel a Lázár Lovaspark Team, az MTK és a DAC 1904.

A legutóbbi két alkalommal egyaránt a Lázár Lovaspark nyert, Szanyó Károlyék most is erre készülnek. Mező FC néven huszonöt tornát nyert, és ott volt 1990-ben Madridban Európa legjobbjai között is, ma pedig a 13-szoros fogathajtó-világbajnok Lázár testvérek segítségével éri el sikereit. Nemcsak labdarúgó-, hanem futsalválogatottak is erősítik őket.
Visszatérő vendég az MTK is. A fővárosi kék-fehérek esélyét növelheti, ha el tudják hívni Győrbe azt a csapatot, amelyik a ’90-es években sikert sikerre halmozott. Illés Béla, Kuttor Attila és Halmai Gábor volt már, hogy részt tudott venni a tornán, ha itt lesznek, nagyobb eséllyel pályázhatnak a végső sikerre.

Egyre szorosabb a kapcsolat a győriek és a dunaszerdahelyiek között, így idén is elfogadta a meghívást az ETO-hoz hasonlóan 110 éves DAC 1904 csapata. Gőgh Árpád egykoron Fehér Miklóssal együtt focizott zöld-fehérben.

A VIP-tornán a Fehér Miki Barátai, az Olimpikonok, a Sport TV, a Győri Közélet és a Parlament vesz részt.

Stark Péter szervezésében első alkalommal húznak szerelést Fehér Miki barátai. Sokak számára nem a futball jelentette a napi elfoglaltságot, de egymásra azóta is figyelnek, így jó lesz látni őket újra a pályán.

„A Sport TV focicsapata rendszeresen bizonyítja, hogy nem csak beszélni tudnak a futballisták hibáiról. El is tudják követni azokat..." – mondta az egyik korábbi gálán Szél Tamás, a Sport TV kommentátora. A riporterek, operatőrök és kommentátorok eddig sem vallottak szégyent és várhatóan most sem pofozógépnek jönnek.

A Győri Közélet tavaly veretlen maradt, így megnyerte a VIP-tornát, azaz címvédőként lép pályára.

Egy esztendővel ezelőtt első alkalommal álltak össze a sztársportolók Győrben, olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolók érkeztek, mint Martinek János, Kálnoki Kis Attila vagy Deák Bárdos Mihály. Bárki is érkezik, egyben biztosak lehetünk: az olimpikonok között igazi példaképeket találunk majd ismét.

A Parlamenti Sportegyesület az 1990-es évek eleje óta működik, az egyesületen belül foci-, tenisz-, horgásztagozat működik, a leghangsúlyosabb azonban a futball.

A program

13 ó: Fehér Miki Barátai–Győri Közélet. 13.15 ó: Olimpikonok–
Sport TV. 13.30 ó: Fehér Miki Barátai–Parlament. 13.45 ó: Győri Közélet–Sport TV. 14 ó: Parlament–Olimpikonok. 14.15 ó: Megnyitó. 14.30 ó: Győri ETO–Videoton. 14.55 ó: Lázár Lovaspark–DAC. 15.20 ó: Olimpikonok–Győri Közélet. 15.35 ó: Videoton–Újpest. 16 ó: MTK–Dunaszerdahely. 16.25 ó: Parlament–Sport TV. 16.40 ó: Győri ETO–Újpest. 17.05 ó: Lázár Lovaspark–MTK. 17.30 ó: Fehér Miki Barátai–Olimpikonok. 17.45 ó: Parlament–Győri Közélet. 18 ó: Sport TV–Fehér Miki Barátai. 18.15 ó: Eredményhirdetés és köszöntő. 18.45 ó: A/1.–B/2. 19.10 ó: B/1.–A/2. 19.35 ó: Mérkőzés az 5. helyért (A/3.–B/3.). 20 ó: Bronzmérkőzés. 20.25 ó: Döntő. 20.50 ó: Eredményhirdetés és záróünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában