Helyi sport

2014.11.25. 10:44

Vita a fizetés miatt? Lunde nem biztos benne, hogy a Győri Audi ETO-ban folytatja

A világklasszis norvég kapus azt mondja, jelenleg több kérdésben eltérő az álláspontjuk a győri csapattal.

kisalfold.hu


Szerda:


Kevés a fizetőképes klub


Adódik a kérdés, hova tudna elmenni Katrine Lunde, ahol megadják azt a nem kevés pénzt, amit szeretne, mert kérőből biztosan nem lesz hiány, lévén, extraklasszisról van szó, fizetőképes klubot viszont nem könnyű találni a mai női kézilabdában.

A Larvik mellett szól, hogy gyermekével hazatérhetne, közelebb kerülne a családjához, s vele a korábbi BL-győztes is jelentősen megerősödne. Ráadásul az északi gárdánál nem ritka az idősebb kapusok alkalmazása, tavaly a 38 éves Cecilie Leganger és a 45 éves Lene Rantala őrizte a Larvik kapuját.

Szóba jöhetne még a montenegrói Buducnost és esetleg az orosz milliárdos által pénzelt Vardar Szkopje. Ráadásul Lunde élettársa, a szerb Nikola Trajkovic miatt is lehetséges opció a két balkáni állam. Előbbi ráadásul idén is a BL egyik esélyese, tulajdonképpen a címvédő Audi-ETO első számú „kihívójának" számít. A Vardarnál egyelőre csak a pénz biztos, ezt azonban az eredmények eddig még nem követték, bár a legutóbbi Final Fourban harmadik lett a csapat. De a döntőre, így a végső sikerre nagyon kevés esélye volt, s az idei sorozatban is érte már kellemetlen meglepetés a macedónokat, akik csak a negyedik helyen kezdhetik meg a középdöntőt.

A Kisalföld megkereste a győri klubot, hogy reagáljon Lunde szavaira.

A jelenleg külföldön tartózkodó Kelecsényi Ernő elnök szűkszavú kommentárjában ennyit mondott: „Az Audi-ETO vezetése minden játékosa, így Katrine Lunde esetében is maximálisan figyel arra, hogy a játékossal aláírt szerződést pontról pontra betartsa."


Marasztalják az edzőt

Ennél többet nem nyilatkoznak a klubnál, ahogyan egye-
lőre nem beszélnek arról sem, mi lesz Ambros Martín vezetőedzővel, akinek szintén lejár a szerződése.

Az aligha lenne meglepetés, ha a klub marasztalná a sorrendben harmadik BL-sikere felé masírozó gárda szakvezetőjét, információink szerint a tárgyalásokat már korábban megkezdték a felek, de amíg azok nem zárulnak le, az érintettek nem beszélnek erről.

Nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, a spanyol trénernek még szélesebb feladatkört szán az egyesület, Kelecsényi Ernő korábban lapunknak tett nyilatkozata alapján (K2, 2014. november 22., 4–5. o.) könnyen elképzelhető, hogy az utánpótlás megreformálása is a feladatai közé tartozna.

Akkor ezt mondta a klub első embere: „Mi egy picit megragadtunk a fizikális felkészítésnél. A mentálisra pedig egyáltalán nem figyelünk. Néztük mi is magunkat itt Győrben az elvesztett hét döntőnkkel, hogy mit csinálunk rosszul. Most már látjuk. Minden fejben dől el. Olyan gyerekeket szeretnénk képezni, akik a kritikus pillanatban tudnak a legerősebbek lenni."

Persze az is nagy kérdés, mik Ambros Martín ambíciói, talál-e újabb kihívást a női szakágban, vagy esetleg szívesen kipróbálná magát a férfimezőnyben is.

Szóval ha minden jól alakul, rövid időn belül – még az újabb komoly tétmeccsek kezdete előtt – kiderül: távozik-e Katrine Lunde, illetve marad-e a győri kispadon Ambros Martín...Kedden írtuk:

"Katrine Lunde, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának anyai örömök elé néző világklasszis kapusa jelen pillanatban nem biztos benne, hogy a szezon befejeztével is a kétszeres BL-győztes magyar együttesben folytatja pályafutását, mert jelenleg több kérdésben eltérő az álláspontjuk" - írja a nemzetisport.hu.

A lap a norvég hírügynökséget (NTB) idézi, miszerint Lunde azt nyilatkozta nekik:

"Nem igazán tudom, hol folytatom a pályafutásom, Győrben vagy egy másik klubban. Jelen pillanatban több vitás ügyünk is van, ilyen a szerződésem, a terhességem és a fizetésem. Az én olvasatomban a szerződésem világosan tartalmazza a jogaimat, ehhez tartom magam".

Katrine Lunde

Katrine Lunde
Mint írják, az anyai örömök előtt álló kapus több norvég lapnak már több konkrétumot is elárult:

"Attól a naptól kezdve, hogy bejelentettem a terhességem, több mint ötven százalékkal megvágták a fizetésem. Nincs is ezzel gond, mert a szerződésem erre az esetre is pontosan kitér, de abban nem értünk egyet, mikortól jár majd újra a teljes összeg. Én a norvég szokásokhoz vagyok szokva (az NTB hírügynökség jelentése szerint Norvégiában a klubok előre meghatározott, rögzített módon fizetik terhesség idején a játékost – a nemzetisport.hu szerk.), de itt Győrben máshogy gondolják. Az én olvasatomban, miután edzésbe állok, megilletne ismét a teljes összeg, de a klubnál meg akarják várni, amíg újra meccset játszhatok. Márpedig ez az elnöktől és az edzőtől is függ, így nehéz tervezni" – tette hozzá Lunde, aki garanciát vár a kérdésben az ETO-tól.

A teljes cikk itt >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában