Helyi sport

2014.11.17. 08:55

Ökölvívás - Kelemen Balázs újabb sikere

A győri ökölvívó a cseh Bronislav Kubinnal csapott össze az UBO és a magyar nemzetközi bajnoki övekért.

kisalfold.hu

A tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban rendezett gála főmérkőzésén nagyközépsúlyban [namelink name="Kelemen Balázs"] lépett kötelek közé. A győri illetőségű veretlen ökölvívó a cseh Bronislav Kubin (17–15–1) ellen csapott össze az UBO és a magyar nemzetközi bajnoki övekért.

A küzdelem során végig Kelemen volt fölényben, és sok szép találatot bevitt ellenfelének, noha a cseh bunyós jól állta a sarat, és neki is voltak szép akciói. Ugyanakkor a meccs inkább küzdelmes volt, mint látványos, hiszen Bronislav Kubin sokszor lefogta a magyar bokszolót. Kubin csak egy menetben, a nyolcadikban tudott felnőni a feladathoz, ám ez is inkább csak szoros volt. A 9. menet elején Kelemen egy jobbcsapottal megrendítette ellenfelét, majd több ütéssel padlóztatta. A számolás után a győri bunyós próbálta, de nem tudta befejezni a találkozót. A 10. menet után egyértelmű volt, hogy Kelemen Balázs (22–0–0) nagy fölénnyel nyert, amit a pontozólapok is bizonyítottak: 100–89, 100–89 és 99–90 arányban diadalmaskodott, s lett az UBO nemzetközi bajnoka.

Kelemen Balázs biztosan verte cseh riválisát.

Kelemen Balázs biztosan verte cseh riválisát.

„Éreztem, hogy kicsit görcsös voltam, hiszen szerettem volna gyorsan kiütni az ellenfelem. Ám összességében elégedett vagyok, mivel eléggé megszenvedtem azt, hogy több mérkőzésem elmaradt – fogalmazott Kelemen. – Szerettem volna a leütés után befejezni a mérkőzést, de kicsit besavasodtam. Örülök a győzelemnek, és alig várom, hogy újra mérkőzésem legyen."

A további mérkőzéseken afiatal Baranyi Richárd már az első menetben „lemészárolta" rutinos osztrák ellenfelét, Freddy Lemmerert. A korábbi amatőr olimpiai pontszerző, EB-érmes Szellő Imre a 3. menetben győzött a grúz Giorgi Tevdorashvili ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában