Helyi sport

2014.11.17. 09:27

NB II - Hihetetlen hajrá Gyirmóton

Bravúros soproni győzelem.

kisalfold.hu

Gyirmót FC Győr–Mezőkövesd-Zsóry 2–2 (0–0)
Gyirmót, 1000 néző. V.: Erdős.

Gyirmót: Somogyi – Hajba, Balog Z., Lázár, Nagy S. – Madarász M. (Tóth N., 77.), Papp K. – Beliczky, Magasföldi, Cseri – Oross (Andorka, 62.). Edző: Sisa Tibor.

Mezőkövesd: Kunsági – Hegedűs Cs., Szeles, Csató, Búrány – Takács P., Hegedűs D. – Molnár G. (Pantovics, 90.), Tajthy, Menougong (Máté, 56.) – Balajti (Hanzl, 85.). Edző: Tóth László.

Gsz.: Papp K. (85.), Beliczky (91.), ill. Balajti (64.), Máté (89.).

64. p: Balajti tört kapura, majd egy csellel becsapta a kimozduló Somogyit, ezután 10 méterről ballal az üres kapuba helyezett. 0–1.

85. p: Magasföldi ívelt a kapu elé a bal oldalról, a hosszú saroknál érkező Papp K. pedig jobbal, kapásból 8 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 1–1.

89. p: Hegedűs Cs. adott be kitűnően a jobb oldalon, az elmélázó védők között érkező Máté pedig 6 méterről a gyirmóti kapu közepébe helyezett. 1–2.

91. p: Balog jobb oldali beadása után a labda Beliczky elé került, aki 14 méterről jobbal, kapásból a bal alsó sarokba lőtt. 2–2.

Nagy iramban ugrottak egymásnak a csapatok és egyórai játék elteltével előnyhöz jutott a vendéggárda. A vezetés birtokában a Mezőkövesd átadta a területet a kék-sárgáknak, akik rendületlenül rohamoztak az egyenlítés érdekében, amely erőfeszítés öt perccel a vége előtt eredményre is vezetett. Örömük azonban nem tartott sokáig, ugyanis három perc elteltével egy látványos támadást Máté fejezett be góllal, de ezután sem adta fel a Gyirmót és a hosszabbításban Beliczky kitűnő lövését követően ismét egalizálta az eredményt.

Jók: Hajba, Madarász, Papp K., Magasföldi, ill. Szeles, Takács P., Hegedűs D., Máté J.

Sisa Tibor: – Nagyon nyílt és izgalmas mérkőzést játszottunk, amelyen óriási lelkierőről tettek tanúbizonyságot játékosaink.

Tóth László: – Kétszer nyertük meg a találkozót, de kétszer is vesztettük el a már megszerzett három pontot.
Lapincs Attila

Vasas FC–Soproni VSE-GYSEV 1–2 (0–0)
Budapest, 1000 néző. V.: Németh Á.

Vasas: Hermány – Preklet (Ádám, 65.), Tamás L., Grúz, Polényi – Berecz, Lázok (Nagy T., 59.), Gál M. (Menyhárt, 85.) – Nagy D., Ferenczi, Remili. Edző: Szanyó Károly.

SVSE: Halasi – Szabó L., Baranyai, Bobál, Csábi (Maráczi, 86.) – Pintér A. – Pető (Fazakas, 73.), Erdélyi (Sifter, 85.), Deme – Horváth P., Eszlátyi. Szakmai igazgató: Supka Attila.

Gsz.: Ádám (72.), ill. Deme (48.), Eszlátyi (62.).

48. p: Szabó L.-t lökték fel a hazai tizenhatoson belül. A büntetőt Deme magabiztosan értékesítette. 0–1.

62. p: Pető szép cselekkel futott el a jobb oldalon, majd pontosan adott középre és a hosszú oldalon érkező Eszlátyi közvetlen közelről a kapuba vágta a labdát. 0–2.

72. p: Remili ívelt balról középre, ahol az ötösön Ádám érkezett, aki a kapuba fejelt. 1–2.

Az első félidő eseménytelen játéka után tizenegyessel szerezte meg a vezetést a Sopron, majd növelte előnyét a vendégcsapat. Kétgólos hátránynál ébredt fel a Vasas, amely mindent megtett az egyenlítésért, de újabb gól már nem született.

Jók: Ádám, Hermány, ill. Eszlátyi, Deme.

Szanyó Károly: – Nagyon gyengén futballoztunk.

[namelink name="Supka Attila"]: – Úgy vélem, a fiúk jól játszottak, s megérdemelten győztek. Ahogy azt hetekkel, hónapokkal ezelőtt már mondtam, ha fel tudjuk vállalni a bátor támadójátékot, bárki ellen eredményesek lehetünk.

Ezek is érdekelhetik