Helyi sport

2014.11.17. 09:43

Megyei foci - Edzői vélemények a foci örök törvényéről

"A gólokat olyan nagy védelmi hibák előzték meg, melyeket nem engedhetünk meg magunknak."

kisalfold.hu

I. G. Gasket-Rajka–HG Logistic-Győrszemere 1–0 (0–0)
Rajka, 100 néző. V.: Czinder I.


Rajka: Csiffáry – Banyár, Derdák, Danovsky, Baják, Skoda, Diviak, Varga B. (Jére), Gálik, Takács R. (Végh L.), Kovács P. Megbízott edző: Matusich János.

Győrszemere: Takács N. – Nagy G., Töltősi, Fajkusz, Kalcsó, Németh M., Nyitrai, Polyák, Nagy L., Vörös Torma, Herold. Edző: Germán Ferenc.
Gsz.: Danovsky.

A hazai csapat kapusa, Csiffáry Miklós ezzel a mérkőzéssel búcsúzott huszonöt éve tartó aktív pályafutásától.

A 18. percben Herold lőtt, de Csiffáry óriási bravúrral védett. A 35. percben Nagy L. egyedül vezette a labdát a kapusra, de ajtó-ablak helyzetben hibázott. A 40. percben Vörös Torma a védőjéről lefordulva lőtt, de Csiffáry hárított. A második félidőben a Győrszemere veszélyeztetett, három-négy gólszerzési lehetőségük is volt a vendégeknek, de a hazai kapus minden esetben bravúrral hárított. A találkozó utolsó perceiben Danovskyval szemben szabálytalankodtak a vendégek a 16-oson belül. A büntetőt a sértett végezte el és magabiztosan lőtt a hálóba. 1–0.

Az osztály színvonalát meghaladó mérkőzésen mindkét csapat végig nagy iramot diktált, a küzdelemből végül a rajkaiak kerültek ki győztesen.

Jók: Csiffáry (a mezőny legjobbja), mindenki, ill. Kalcsó, Németh M.

Matusich János: – Színvonalas, hajtós mérkőzésen sok helyzetet hagytak ki a csapatok. Azzal tudtunk nyerni, hogy értékesítettük a tizenegyest.

Germán Ferenc: – Beigazolódott a foci örök törvénye: mi kihagytuk az összes helyzetünket, az ellenfél pedig az utolsó pillanatban megbüntetett minket.
László Tamás

Petőháza–DAC Foci 24 0–3 (0–0)
Petőháza, 100 néző. V.: Lukácsi.

Petőháza: Bognár – Horváth S., Nagy K., Böcskör, Kovács-Galavics M., Hadarics, Récsei B., Horváth G. (Honyák), Ács (Varga B.), Szabó Z. (Horváth P.), Récsei J. Edző: Kovács-Galavics Frigyes.

DAC: Kiss A. – Pintér, Mészáros P., Mészáros Zs., Kovács G., Korsós Gy. (Vados), Tóth D., Kulcsár (Kurucz), Takács (Juhász), Rácz, Vida. Edző: Rokob Péter.

Gsz.: Takács, Kurucz, Pintér.

Hatvan percig egyenlő erők küzdelmét hozta a találkozó. A vitatható körülmények között született első gól azonban megpecsételte a hazaiak sorsát. Utána már csak a végeredmény volt kérdéses.

Jók: senki, ill. Pintér, Mészáros Zs., Tóth D.

Kovács-Galavics Frigyes: – Amíg nem lövünk gólt, nem nyerhetünk.

Rokob Péter: – Nagy akarattal játszott a Petőháza és csak a jobb kondíciónknak köszönhetjük a győzelmet.

Loland-Nyúl–Kapuvár 3–4 (0–3)
Nyúl, 250 néző. V.: Herm.

Nyúl: Varga I P. – Kapa Márkó, Keszei, Gayer (Wolf), Kapa Martin (Varga Zs.), Varga II P., Kószás, Németh G., Cserháti, Weiszdorn (Varga Z.), Rigó. Edző: Horváth Dénes.

Kapuvár: Tüske – Kovács M., Kiss Á., Somogyi (Papp), Szabó P., Péter, Müller, Varga T., Molnár G., Nicsenko, Varga B. (Licskai). Edző: Varga József.

Gsz.: Varga Zs., Kószás, Rigó, ill. Molnár G. (2), Nicsenko, Péter.

Két ellentétes félidőt láthattak a szurkolók. Amíg az első játékrészben az összes nyúli helyzet kimaradt, addig a vendégek az összes lehetőségüket gólra váltották. A szünet után a jobban játszó nyúli csapat már csak szorossá tudta tenni a végeredményt.

Jók: Kószás, Varga I P., Cserháti, ill. mindenki.

Horváth Dénes: – Az első félidőben jól eltalált lövésekkel hármat számolt ránk a Kapuvár. A másodikban felálltunk a padlóról és jobb helyzetkihasználással megőrizhettük volna a tizenkét meccs óta tartó veretlenségünket.

Varga József: – Szenzációs győzelmet arattunk. A meccs előtt talán az egy pontot is elfogadtam volna Nyúlon. Ezek szerint a terv túlteljesítve most, már csak szépen kell befejezni a szezont szombaton.

Gönyű–Lipót-Pékség 0–6 (0–3)
Gönyű, 150 néző. V.: Vadász.

Gönyű: Vörös – Máté, Böcz B., Kertész, Végh, Zobák Cs., Mikli (Bognár J.), Zobák B. (Böcz A.), Kiss Z. (Csákvári), Terdik, Póczik. Edző: Józsa Péter.

Lipót: Endrődy B. – Bella, Zimonyi (Endrődy I.), Litresics (Vojnisek), Závori, Bodó, Bolega, Balás, Magyar P., Bartal (Hegyi), Szilasi. Edző: Makkos Tamás.

Gsz.: Bartal (2), Endrődy I., Balás, Zimonyi, Bolega.

Ezúttal nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A vendégek ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek.

Jók: senki, ill. mindenki.

Józsa Péter: – A múlt heti kisiklás volt, a mait még nem tudtuk megfejteni.

Makkos Tamás: – Öröm volt nézni a játékunkat. Egy számomra jeles napon kitűnő játékkal rukkoltunk elő. Köszönöm a fiúknak és gratulálok nekik.

Csorna–WHB-Ménfőcsanak 1–2 (1–1)
Csorna, 100 néző. V.: Gaál.

Csorna: Lőre – Nagy Sz., Csonka, Fehér, Szabó A. (Véghelyi), Babics, Tóbiás, Visy (Nyerges), Bognár Zs., Lajtos (Csölle), Serfőző. Edző: Varga Péter.

Ménfőcsanak: Molnár M. – Kamara, Kovács Á., Buza (Kovács M.), Menyhárt, Visy, Mondovics, Gajdos, Kertész, Sütöri (Süveges), Korsós A. (Dávid). Edző: Lenzsér Zsolt.

Gsz.: Serfőző, ill. Gajdos, Menyhárt.

A gólhelyzetek sokaságát kidolgozó hazai csapat ezúttal hadilábon állt a szerencsével. A masszívan, szervezetten védekező vendégek a csornai védők hibáit kihasználva szerezték meg a győzelmet.

Jók: Bognár Zs., Lajtos, ill. mindenki.

Varga Péter: – Hiába játszottunk óriási mezőnyfölényben, számos gólhelyzetünkből csak egyet értékesítettünk, így a nyerhető mérkőzésből vereség lett, melyhez nagyban hozzájárult a vendégkapus szenzációs teljesítménye.

Lenzsér Zsolt: – Mindent megtettünk, hogy elrontsuk a Csorna játékát. Fegyelmezett játékkal, két kontratámadásból született góllal sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Beled–Fertőszentmiklós 3–2 (3–0)
Beled, 200 néző. V.: Krasznai.

Beled: Gerencsér – Torma, Abdai, Németh R., Póczik, Csorba (Boros), Varga T., Pinczés (Farkas B.), Molnár Z., Kiss D., Bakos. Edző: Farkas Ferenc.

Fertőszentmiklós: Kovacsics – Bellovics, Fábián, Horváth A., Kalmár, Mentes, Baranyai V. (Baranyai R.), Gergácz, Dancsok, Horváth T., Árki. Edző: Katona Sándor.

Gsz.: Bakos (2), Csorba, ill. Baranyai R., Árki.

A hazai csapat hatvanhárom percig, a vendégek első góljáig jól játszott, utána azonban csak szenvedett a győzelemért.

Jók: Pinczés, Bakos, Varga T., ill. Gergácz, Horváth T., Baranyai R.

Farkas Ferenc: – Simának tűnő mérkőzésen hamar el tudtuk szórni háromgólos előnyünket. A végén nagyon kellett izgulni, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. A lényeg az, hogy győzelemmel búcsúztunk a hazai közönségtől.

Katona Sándor: – Kár, hogy csak a második félidőben hittük el, van keresnivalónk ezen a mérkőzésen.

Lébény–Jánossomorja 3–1 (1–1)
Lébény, 250 néző. V.: Takács.

Lébény: Szabados (Élő) – Kopf, Sallai, Czeitler, Alasztics, Föglein (Németh D.), Nemes, Tóth B. (Frank), Hécz, Sárközi, Nagy Sz. Edző: Horváth Tamás.

Jánossomorja: Füredi – Szalai, Farkas K., Fuhrmann, Gaál, Tóth N., Cseri, Fettik (Pethő), Tóth K., Varga M., Papp (Gősi). Edző: Horváth Csaba.

Gsz.: Czeitler, Nagy Sz., Frank, ill. Papp.

Az első félidőt küzdelmes játék, hazai fölény és egy-egy gól jellemezte. A folytatásban a lébényiek nem hagytak kétséget afelől, hogy biztos győzelmet aratnak.

Jók: Nagy Sz., Czeitler, Sallai, Hécz, ill. Fuhrmann, Tóth K.

Horváth Tamás: – Nehéz mérkőzésen nagyon akartuk a győzelmet, amit helyenként jó játékkal sikerült is elérnünk.

Horváth Csaba: – A gólokat olyan nagy védelmi hibák előzték meg, melyeket nem engedhetünk meg magunknak.

Bácsa–Öttevény 3–1 (2–1)
Bácsa, 100 néző. V.: Juhász.

Bácsa: Ács – Hegyi, Kun, Bokor, Török, Dömötör (Kiss B.), Pintér (Mendel), Katona V., Bögöly, Dániel (Nagy L.), Dombi. Edző: Talabér Tamás.

Öttevény: Molnár M. – Bella, Vígh, Wágenhoffer G. (Jakab), Virág (Szeredi), Molnár B., Nagy L., Kovács S. (Wágenhoffer Sz.), Keszthelyi, Nagy R., Hegedüs. Edző: Ördög József.

Gsz.: Dániel (2), Bokor, ill. Hegedüs.

A nehéz talajon izgalmas meccset játszottak a csapatok. A találkozón a hazaiak védelme masszívabb, támadójátéka hatékonyabb volt.

Jók: mindenki, ill. senki.

Alföldi Zoltán pályaedző: – Nagyszerű csapatunk van óriási szívvel. Büszkeség ide tartozni.

Ördög József: – A helyzeteit százszázalékosan kihasználó hazaiak megérdemelten nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában