Helyi sport

2014.10.02. 13:48

Planéta Szimonetta: balett helyett kézilabda

Nyáron került vissza az időközben mosonmagyaróvárivá lett veszprémi csapattól az Audi-ETO-hoz Planéta Szimonetta, akihez nagy reményeket fűznek Győrben, hiszen hiányposzton játszik.

kisalfold.hu

Ráadásul amellett, hogy balkezes, saját nevelésű játékos, aki a korosztályos válogatottak mellett már a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott.

„Nem győri születésű vagyok, a családommal költöztem ide – mesélt a kezdetekről az 1993. december 12-én született [namelink name="Planéta Szimonetta"].
– Sokan azt hiszik, azért jöttem a városba, mert kézilabdáztam, de ez nem így volt. Még óvodás voltam, amikor az édesapám kapott itt állást. Édesanyám mindig szerette volna, hogy sportoljak, mozogjak valamit. Ezért első osztályban elkezdtem dzsesszbalettre járni. Az iskolában úgy volt, hogy balra mentek a dzsesszbalettosok és jobbra a kézilabdások. Mindig láttam, hogy a kézilabdás lányoknak milyen jó szerelésük van, és milyen jó izmosak. Gondoltam, inkább azt kellene kipróbálnom. Első osztály második félévében átmentem és ott ragadtam."

Itt lett aztán edzője Konkoly Csaba és Tóth Lászlóné, majd pedig a továbbtanulásnál Róth Kálmán személye volt a döntő, ő hívta a Bercsényi-iskola kézilabdás osztályába a többiek közül a magasságával is kiemelkedő Planétát.

Planéta Szimonettának minden adottsága megvan ahhoz, hogy klasszis játékos legyen. Fotó: M. M.

Planéta Szimonettának minden adottsága megvan ahhoz, hogy klasszis játékos legyen. Fotó: M. M.

„Negyedikes koromban nagyon sokat nőttem. Szinte újra kellett tanulnom mozogni, nem tudtam mit kezdeni a végtagjaimmal. Biztos vagyok benne, ha nem Róth Kálmán bához kerülök, akkor nem tartok itt, noha előtte is nagyon jó alapokat kaptam. Amikor felkerültem Kálmán bá csapatához, hárman voltunk ilyen magas lányok, de nekem volt a legrosszabb koordinációm. El is küldött atletizálni, ez sokat segített és a mai napig, ha tehetem, lejárok az edzésekre" – mesélt a nehézségekről az átlövő, majd a jövőről is beszélt.

„Nagyok az elvárások, leginkább magammal szemben. Minden segítséget megkapok, érzem, hogy bíznak bennem, de azt is érzem, fejlődnöm kell gyorsaságban, játékban, illetve olyan dolgokat is meg kell látni a pályán, amit eddig nem. Szeretném a csapatot minél hamarabb segíteni, és olyan szintre kerülni, hogy egyre többet tudjak játszani. Tudom, most még nem lehetek meghatározó játékos, nem rendelkezem még sok tapasztalattal, de sürgetem magam" – folytatta Planéta, aki imád sütni, s arra nagyon ügyel, hogy egészséges alapanyagokat használjon, így cukor helyett nyírfacukrot, zsír helyett kókuszzsírt tesz a sütikbe, melyek közül a csokitorta kókuszlisztből a kedvence.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában