Helyi sport

2014.10.02. 13:51

Atlétika - Kis zseni futócipőben

Babos Ármin élete első nemzetközi versenyén aranyérmet szerzett 60 méteres síkfutásban a Varsóban rendezett nemzetközi gyermekversenyen.

Kamocsai Rita

A szakemberek szerint igazi csiszolatlan gyémánt a Mosonmagyaróvári Fekete István Általános Iskola ötödikes tanulója, Babos Ármin, aki aranyérmet szerzett a varsói nemzetközi gyermek atlétikai versenyen 60 méteres síkfutásban

„Jó fizikumú fiú, hihetetlen akaraterővel és győzni akarással. Nagyon kemény és fegyelmezett. Évek óta kung-fuzik, ami jó alap az atlétikához – mondta róla testnevelő tanára, Tóthné Papp Judit, majd hozzátette: – Tavaly is én tanítottam az iskolában és a tanmenet az atlétikával kezdődik, így hamar kitűnt, hogy van hozzá tehetsége. A városi korosztályos tornát megnyerte háromtusában, ami futásból, kislabdahajításból és távolugrásból állt. A megyei döntőben is aranyérmet szerzett, de mivel én nem vagyok atlétaedző, Szitás László, a városi atlétikai szakosztály vezetője vette át a felkészítését. Így kapott meghívást a korosztályos válogatottba és jutott ki a varsói versenyre. Úgy látom, fényes karrier előtt áll."

A fiatal sportolót szülei is támogatják mindebben, de nem szeretnék, ha fiuk a sok edzés mellett elhanyagolná az iskolát.

„Nagyon örültünk a sikerének és mindenben támogatjuk. Kicsit meg is lepett bennünket, hogy ilyen hamar érmeket szerzett, de nagyon komolyan veszi a sportot. Az atlétika mellett rendszeresen jár kung-fuzni és úszni is. Ezek sok idejét elveszik, eddig azonban nem volt baj a jegyeivel sem. Azért választotta pont a futást, mert az mindhárom sportághoz szükséges. Az atlétikán belül szeretne más számokat is kipróbálni, de azokhoz még sok gyakorlásra lesz szüksége" – mondta Babosné Prán Rita, Ármin édesanyja.

„Megbirkózom a sok teendőmmel, mivel nagyon motiválnak a sikerek. A verseny után a családom, a barátaim és a tanáraim is gratuláltak. Ez nagyon jó érzés volt és szeretnék még sok ilyet átélni. Nem gondolkodtam rajta, mivel akarok foglalkozni a jövőben, de nincs kizárva, hogy profi atléta legyek. Jelenleg azt tűztem ki magam elé, hogy a 8,28 perces időmet 8,00-ra javítsam – mesélte a fiatal sportoló. – Varsóban nagyon jól éreztem magam. Hihetetlen volt, mikor átvehettem az érmemet, de a legszívesebben mégis arra emlékszem vissza, amikor a barátaimnak drukkoltam és teli torokból kiabáltam nekik. Amikor kiutaztam, nem ismertem senkit, ott viszont sok új barátot szereztem."

Babos Ármin a szakértők szerint fényes karrier előtt áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában