Helyi sport

2014.08.09. 11:41

Ritkán látható győri öngól után hiába vezettünk! Videoton-ETO: 3-2 - videó

Pátkai kapásból próbálkozott, s milyen jól, Wolfe és Kamber párosa ritkán látható öngóllal ajándékozta meg a Videotont. Rudolf Gergely bombájával vezettünk, de Juhásznak és Nikolicnak is volt válasza. Hajrá ETO!

Szeghalmi Balázs


Videoton FC–Győri ETO FC 3–2

(Wolfe 59. – öngól, Juhász 75., Nikolics N. 83., ill. Pátkai 41., Rudolf 66.)

Magyar szinthez képest jó mérkőzést vívott a két csapat: Juhász egyenlítő találata után - amit "egyébként" finoman fogalmazva is vitatható szöglet előzött meg - a Videoton jobban akarta a győzelmet, s meg is szerezte a három pontot. 

Így látták az edzők - Horváth Ferenc: "A második góljuk előtt nem biztos, hogy szöglet volt" 

"Egy ilyen jó és erős csapat ellen, mint a Győr, kiváló, hogy kétszer is felálltunk hátrányból – ez különösen nagy fegyvertény. Az ETO jól hajtja végre a védekezésből az átállást a támadásokba, remekül játszik, tudtuk is előre, hogy ennyire erősek lesznek" – mondta a Sport Tv-nek Joan Carillo Milan, a Videoton vezetőedzője.

"Tudtuk, hogy a Győr fizikailag nagyon erős, nagyon jól bírja az utolsó percig az iramot. Más lehetőségünk nem volt, mint hogy támadólag lépjünk föl, és legalább az egyik pontot próbáljuk megszerezni. Ez annyira jól sikerült, hogy végül győztünk, de lehet, hogy ez egy másik napon nem sikerült volna."

Az ETO-t irányító Horváth Ferenc érthetően csalódott volt, de ő is egyetért abban, hogy jó meccset játszott a két csapat.

"Nagyon jó mérkőzés volt, és nagyon jó egy ilyen mérkőzést megnyerni, mert sok mentális energiát ad. Viszont nagyon rossz elveszíteni, és nehéz utána ebből felállni. Megtettünk mindent a siker érdekében, de kis dolgokon múlik az ilyen győzelem. Mondhatnám azt is, hogy a második góljuk előtt nem biztos, hogy szöglet volt.

Nagyon sok apró összetevője van egy ilyen mérkőzésnek, ma sajnos a rossz oldalon álltunk. Kikaptunk, de megtettünk mindent a győzelem érdekében. Nehéz fordulópontokról beszélni, kétszer is vezettünk, ült, amit elterveztünk. A Videoton jó csapat, tudtuk, hogy erős pontrúgásból, de elég sok pontrúgása volt, ami hiba volt a részünkről, hogy engedtük" – vélekedett Horváth Ferenc.

Forrás: Nso.hu 

Vége a mérkőzésnek.

94. perc - Juhász második gólját nem adják meg, de ennek sok jelentősége már nincs.

91. perc - Gyurcsó kellemetlen lövését védte Kocic.

90. perc - Lejárt a rendes játékidő.

89. perc - Kis magyar tragikomédia a pályán: Juhász "jó" magyar focistához hűen színészkedett, elesett, majd húzta az időt, s még mosolygott is pályán. A csattanó: az ETO kapusa, Kocic kapott sárgát.

87. perc - Priskin Tamásnak a második félidőben alig volt labdaérintése; a győri csatárt gyakorlatilag "leradírozták" a pályáról a székesfehérvári védők. 

86. perc - Völgyi rúgta az égbe a labdát 6-7 méterről, ebben a helyzetben sokkal több volt.

83. perc - Nikolic vezetéshez juttatja a Videotont egy pontos lövést követően. El kell ismerni az egyenlítő gól után jobban pörgött a székesfehérvári csapat, s jobban akarta-akarja a győzelmet. 2-3 

81. perc - Nikolic lesen, de most nem rúgta el a labdát sípszó után, nyilván nem merte megkockáztatni a második sárgát.

80. perc - Varga Roland helyett Andric a pályán az utolsó 10 percre. Pörgős a rangadó, mindkét csapat a győzelemre hajt!

76. perc - A szöglet után Juhász Roland robbant be a győri kapu elé, s fejjel védhetetlenül célozta meg a győri kaput. Csúnyán lemaradtak a győri védők, különösen Lang Ádám. 2-2

74. perc - Wolfe fél méterre volt a labdától, mégis szögletet kapott a Videoton.

69. perc - Gyurcsó lövése önző volt, de el kell ismerni: jó. A labda 30-40 centivel kerülte el az ETO kapuját.

67. perc - Lang Ádám kapott teljesen feleslegesen sárgát: miért kell ész nélkül gyűjteni a lapokat? Nem tudunk tanulni a Debrecen példájából?

65. perc - Varga Roland szépen vett le egy hosszú indítást, majd Rudolf Gergely óriási sebességgel ért a kapu elé, majd kivarrta a székesfehérvári kaput. Nagyon "járt" a gól Rudolfnak: rengeteget futott a győri játékos az egész mérkőzés alatt. 2-1

61. perc - Micsoda öngóllal egyenlít a Videoton! Wolfe és Kamber közösen hozták össze az egyenlítést: ha jól láttuk, végül Kamber kezéről pattant az ETO kapujába a labda. Ha ezt a felvételt meglátják az Eurosport szerkesztői, jól eséllyel beválogatják a Wattsba. 1-1

57. perc - Völgyi szabadrúgásra veszélyesen kanyarodott be a székesfehérvári kapu elé.

54. perc - Vinicius, Juhász és Nikolic is sárgát kapott bő két percben belül. A Videoton játékosai egyre nehezebben viselik, hogy vezet az ETO.

51. perc - Egyelőre rengeteg a pontatlanság a második játékrészben.

47. perc - Lang Ádám ért kézzel a labdához, a bíró nem vette észre, ezt a 11-est megúsztuk.

46. perc - A Videoton kezdte a második félidőt.

Vége az első félidőnek. Az ETO megérdemelten vezet, jól és hatékonyan kontrázik a kisalföldi csapat, aminek ellenszerét - akárcsak az utóbbi 2-3 évben - nem találja a Videoton. 

45. perc - Szép passzt kapott Sándor György, 7-8 méterrel lőtt a kapu mellé. Valahol elkeserítő, hogy ez a válogatott szint.

43. perc - Gól, vezetünk! Pátkai egy újabb nagy Kamber bedobás után ismét kapásból próbálkozott, s milyen jól! A labda védhetetlenül száguldott a székesfehérvári csapat kapujába. 1-0

42. perc - Pátkai a 16-oson belül rákészülhetett a lövésre, de telibe találta a Videoton védőjét.

41. perc - Hosszú percek óta semmi izgalom, jó tenne a meccsnek egy gól. Főleg ha az ETO szerezné.

36. perc - Rudolf szépen vette le a labdát, de lesen.

33. perc - Újabb szép győri kontra: Rudolf mozgott el szépen a szélen, de a beadását tisztázni tudták a székesfehérvári védők. Talán jobb lett volna, ha Rudolf magas labdával keresi Priskint. 

30. perc - Az eddigi legveszélyesebb és legszebb győri támadás Varga Roland nevéhez köthető. A győri csatár szépen csavarta a labdát a Videoton kapuja felé 13-14 méterről, de kicsit magas lett az íve.

28. perc - Akárcsak a világbajnokság bronzmeccsén a brazil védő veszélyesen középre fejelte a labdát, az ETO védők is hasonlóan hibáztak. A különbség: az Oranje kegyetlenül kihasználta az ajándékot, míg a Videoton játékosa csúnyán eltört a labdát. 

22. perc - Két támadó stílusú csapat néz egymással farkasszemet, ez a jó hír, a rossz, hogy a meccs az első 10-15 perchez képest eléggé leült. 

20. perc - Völgyi előbb indokolatlanul lassította a játékot, majd Rudolf beadása az oldalvonalon túlra szállt.

17. perc - Újabb veszélyes Videoton fejes, de ez is elkerülte a győri kaput.

15. perc - Priskin lesről fejelt, de a Videoton kapusa így is fogta a labdát.

11. perc - Sándor György több mint 10 méterről fejelt kapufát - ez bizony nem a győri játékosokon múlt.

9. perc - Eddig az átlagos magyar szinthez képest jó ütemű a mérkőzés, rangadóhoz méltó.

7.perc - Priskin lekönyöklése megérhetett volna egy sárgát, de nem került elő a lap.

3. perc - Lipták nagyon rossz ütemű szerelési próbálkozása majdnem 11-est eredményezett. Gyurcsó a szabadot szerencsére a kapu fölé bombázta.

1. perc - Az ETO indítja útjára a labdát.

Videoton-Győri ETO FC 3-2 (0-1)

Gólszerzők: (Wolfe 59. – öngól, Juhász 75., Nikolics N. 83., ill. Pátkai 41., Rudolf 66.)

Játékvezető:
Iványi Zoltán

Győri ETO FC: 30 KOCIC MILOS - 25 WOLFE RAFE RACCINI - 16 LIPTÁK ZOLTÁN - 18 LANG ÁDÁM - 15 VÖLGYI DÁNIEL - 24 KAMBER DJORDJE - 17 PÁTKAI MÁTÉ - 14 RUDOLF GERGELY - 29 KOLTAI TAMÁS - 11 VARGA ROLAND - 20 PRISKIN TAMÁS. Vezetőedző: HORVÁTH FERENC.

Videoton: 1 CALATAYUD SANCHEZ JUAN JESUS - 30 SZOLNOKI ROLAND - 3 SOUZA DOS SANTOS PAULO VINICIUS - 7 GYURCSÓ ÁDÁM - 8 KLEINHEISLER LÁSZLÓ - 11 SÁNDOR GYÖRGY - 16 VILACA DE OLIVEIRA FILIPE - 17 NIKOLIC NEMANJA - 22 DOS SANTOS TAVARES IANIQUE - 23 JUHÁSZ ROLAND - 46 SIMON ÁDÁM. Vezetőedző: CARILLO MILAN JUAN ANTONIO.

16.27

Perceken belül kezdődik az NB I rangadója.

9.46

"Mindenféleképpen figyelnünk kell a védekezésre, hiszen a Videotont egy nagyon jó csapatnak tartom, de többször elmondtam, hogy az ETO támadásra született, így most is ennek szellemében lépünk majd pályára.

Nyilván a Videoton is nyerni szeretne, így örülnék, ha egy jó mérkőzés kerekedne ki a szombati összecsapásból, persze ami a legfontosabb, hogy elhozzuk a három pontot, hiszen csak így tudjuk utolérni egyik legnagyobb riválisunkat" - nyilatkozta Horváth Ferenc pénteken.

A győri zöld-fehérek mesterével, Horváth Ferenccel ide kattintva olvashatják el a teljes villáminterjút az ETO hivatalos honlapján!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában