Helyi sport

2014.08.21. 12:06

Küzdősport - Győrött filmezett a bajnok

A háromszoros világbajnok kempós győri Csillag Veronika önvédelmi videók forgatásával próbálja felhívni a figyelmet a nők elleni erőszakra. A Szent Harcos szeptemberben saját kampányt is indít ezért a célért.

Kamocsai Rita

Csillag Veronika kesztyűs, puszta kezes és MMA (ketrecharc a kempó szabályai szerint) kategóriában is világbajnoki címet ünnepelhetett, de egy sérülés miatt abba kellett hagynia a versenyzést.

Egy 2010-ben rendezett siófoki szépségversenyen figyelt fel rá a média, ahol szervező és zsűritag volt, majd nem sokkal később – akkor még összesített harcban világranglista-elsőként – Szlovákiából kapott felkérést egy önvédelmi videó forgatására. Azóta több külföldi – köztük osztrák, svájci, angol és francia – cég is megkereste azzal, hogy szerepeljen ilyen témájú filmekben, hiszen annak ellenére is a világranglista második helyén áll, hogy már három éve nem versenyzett.

Nemrégiben Győrött francia megrendelésre forgatott filmet, amit három nyelvre is lefordítanak, valamint részt vett egy fotózáson is. A fiatal győri lány számára azonban különösen fontos, hogy Magyarországon is eljusson az üzenete az emberekhez.„Amikor versenyeztem, az ellenfeleim Szent Harcosnak hívtak. Azt mondták, a magyar szívem visz előre, és ez az, ami nem engedi, hogy feladjam – mondja magáról. – Én ragaszkodtam hozzá, hogy Győrben legyen a forgatás és nagyon hálás vagyok a Yakuza Fitness Clubnak és Tálos Gergőnek, hogy helyet biztosítottak ehhez. Szeptember elején saját kampányt indítok a híres rapperrel, Papa Joe-val és az egyik budapesti szórakozóhely vezetőjével. Elsősorban a nőkkel szembeni erőszak ellen küzdünk, de a későbbiekben szeretnénk a gyerekek és az állatok védelmének is figyelmet szentelni. A napokban a fővárosba költözöm, ahol újrakezdem a tanulmányaimat is, méghozzá a kommunikációs és üzleti főiskolán."

Csillag Veronika szereti Győrt és az ETO futballcsapatát.

„Minden hazai mérkőzésükön a helyszínen drukkolok a csapatnak és bízom benne, hogy az év végén dobogós helyen végeznek, hisz kiváló edzői stáb van mögöttük – mondja bizakodva. – Nagyon sokat tanultam az ETO labdarúgóitól mint sportemberektől és ők rombolták le bennem azokat a sztereotípiákat, amiket a társadalom a bunyósokra és a focistákra épített fel."

Rudolf Gergely, az ETO FC csatára is szívesen venne órákat Veronikától.
„Már beszéltünk erről, de egyelőre sajnos nincs rá időm. Azonban a bajnokság szünetében mindenképp szeretnék tanulni tőle néhány önvédelmi technikát" – említi a válogatott labdarúgó.
A háromszoros világbajnok kempós más sportágban is szívesen jeleskedne.

„Bár már nem versenyszerűen, de szeretném újrakezdeni a kempót, valamint ki akarom magam próbálni a BJJ-ben, a brazil jiu jitsuban, és abban szeretnék versenyezni is" – mesélte zárásként a terveiről Csillag Veronika.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában