Helyi sport

2014.08.08. 11:41

Görbiczékkel edzhettek

Az Audi-ETO KC által szervezett ingyenes kézilabdatábor fiataljai tegnap részt vehettek a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes csapat edzésén.

Papp Győző


Nyolcvan boldog fiatal végezte a gyakorlatokat tegnap a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Audi-ETO játékosaival közös bemelegítésen Győrött az egyetemi csarnokban.

A kiválasztott fiatalok a kétszeres BL-győztes győriekkel gyakorolhattak csütörtökön. Fotók: H. Baranyai Edina

A kiválasztott fiatalok a kétszeres BL-győztes győriekkel gyakorolhattak csütörtökön. Fotók: H. Baranyai Edina

A győri klub által tartott kézilabdás tábor résztvevői voltak ezek a 13–14 éves lányok, akik az elmúlt egy hetet tölthették Győrött.
– Idén második alkalommal rendeztük meg a tábort, amelyben többszörös túljelentkezés után végül nyolcvankét gyereket tudtunk fogadni – mondja Róth Kálmán, az Audi-ETO KC utánpótlás szakmai igazgatója.

– A hirdetéseinkre az ország minden részéből, sőt, Erdélyből és Csallóközből is jelentkeztek. Ez is mutatja a klubunk népszerűségét.
A fiatalok az egyhetes ingyenes kurzuson bepillantást nyertek az ország legnagyobb kézilabdás utánpótlásműhelyével rendelkező klub képzési rendszerébe, belekóstolhattak az itteni szakmai munkába.

A közös edzés minden bizonnyal egy életre szóló élmény marad

A közös edzés minden bizonnyal egy életre szóló élmény marad

– Az ide érkezők közül kiválasztjuk a legtehetségesebbeket, akiket aztán beiskolázunk a kézilabda-akadémiánkra – folytatja Róth Kálmán. – Tavaly harmincan nyertek felvételt, ők most szeptemberben kezdik meg a tanulmányaikat a győri gyerekekkel együtt. Idén is találtunk sok ügyes fiatalt, akiket majd szívesen látunk viszont az akadémiánkon. A bercsényis kollégák segítségével győri városnézés, a történelmi emlékek megismerése is szerepelt a tábor programjában, így a gyerekek más jellegű ismereteket is szereztek a kézilabdás élmények mellé.
A legnagyobb sikert a tegnap délután aratta a fiatalok körében.

A táborozók ugyanis Görbicz Anitával, Eduarda Amorimmal, Heidi Lökével és a többi klasszissal közösen melegíthettek be, majd megtekinthették az edzést. Persze az autogramgyűjtés sem maradhatott el, ami a rengeteg aláírás miatt jó néhány játékos számára talán fárasztóbb volt, mint maga a csütörtöki tréning...

A táboroztatás a klub imázsépítését is kiválóan szolgálja. Erre van egy jó története Róth Kálmánnak: – Tavaly egy kis alföldi faluból kaptunk levelet. Az egyik kislány szülei mondtak köszönetet azért, hogy a gyermekük itt lehetett Győrben. Egyet garantálni tudtak, ezentúl az egész falu az Audi-ETO-nak szurkol majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában