Helyi sport

2014.07.21. 12:01

Úszás - Jakabos Zsuzsanna is bekerült a keretbe

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) debreceni elnökségi ülésén kijelölte az augusztusi, berlini Európa-bajnokságra utazó csapatot.

kisalfold.hu

 Nyolc női és tizenöt férfi versenyző kapott helyet a válogatottban, Hosszú Katinkát kilenc egyéni számra nevezték, Gyurta Dániel ugyanakkor ezúttal nem indul 200 méter mellen.

OB Győrben

Az is eldőlt a hétvégén, hogy Győr nyerte a 2015-ös és a 2016-os országos bajnokság rendezési jogát. A helyszín természetesen az addigra elkészülő uszoda lesz. Az ob egyben olimpiai kvalifikációs verseny is lesz, ráadásul ez egy remek erőpróba lehet a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezése előtt.

Ott van a keretben a Győri Úszó SE versenyzője, [namelink name="Jakabos Zsuzsanna"] is, aki a héten az országos bajnokságon 200 m pillangón ötödik, 100 m gyorson második, 50 gyorson harmadik, 100 pillangón negyedik lett. A kontinensviadalon 200 m pillangón áll majd rajtkőre a versenyző.
Kiss László szövetségi kapitány: „Gyurta Dani az idén elsősorban a decemberi rövidpályás világbajnokságra összpontosít, az Európa-bajnokságon inkább az ötven és a száz méterre készül, valamint a vegyes váltókra. Akadtak apróbb felkészülési problémái az idén, az elmúlt években mindent megnyert, megengedhető, hogy ennyi siker után egy EB-n kihagyja a kétszázat. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a jövő évi világbajnokságra, majd a riói olimpiára ismét sikerre éhesen érkezik majd."

Hosszú Katinkát kilenc egyéni számra nevezték be, a programját Berlinben véglegesítik.

Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke a jövőről is szólt; elmondta, hogy a Jövő Bajnokai program hét régiója egy-egy kisbuszt kap a szövetségtől, amely a programban részt vevő, a 2017-es junior-vb-re és a 2021-es felnőtt-vb-re készülő fiatalok megfelelő szállítását szolgálja majd.

Jakabos Zsuzsanna a 100 m gyorson szerzett ezüstérmével.

Jakabos Zsuzsanna a 100 m gyorson szerzett ezüstérmével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában