Helyi sport

2014.05.05. 16:39

Kosárlabda - A soproni Honti Katával nyert bajnokságot a Schio

Olasz bajnoki címet szerzett az egykor Sopronban is játszó Honti Kata, a Schio női kosárlabdacsapatával. A sportoló telefonon adott interjút portálunknak.

kisalfold.hu


Igazán eredményes szezont tudhat maga mögött a soproni [namelink name="Honti Kata"].

A fiatal tehetséges kosárlabdázó a Schio együttesével megnyerte az olasz kupát, a szuperkuát, valamint vasárnap este a bajokságot. Az ünneplés hajnali öt óráig tartott, így nem is csoda, hogy a játékosok hétfőn kicsit tovább pihenhettek.

- Felemelő érzés volt átvenni az aranyérmet. A város főterén pedig ugyanolyan fantasztikus volt a hangulat, mint annak idején Sopronban - nyilatkozta telefonon portálunknak Honti Kata. - Itt is megvolt minden, ami fontos. Levágtuk a kosárpalánk hálóját, és természetesen együtt örültünk, ünnepeltünk a szurkolókkal.

Honti Kata nagyon is kivette a részét a sikerekből.

Már az idén elején bejátszotta magát a csapatba, s a folytatásban is igyekezett meghálálni a bizalmat. A döntő öt mérkőzéséből hármon játszott is. A másik kettőn a szabályok miatt nem tudott pályára lépni. Az előírások szerint egyszerre három külföldi játékos szerepelhet, s a Schionak négy idegenlégiósa is van, így egy valakinek mindig pihennie kell. 

Mint megtudtuk, Honti Kata néhány napot még biztosan Olaszországban marad.
 Részt vesz az ilyenkor kötelező rendezvényeken, de feltett szándéka, hogy a hétvégén hazalátogasson Sopronba. Így a családja mellett találkozhat majd az Uniqa-Euroleasing játékosaival.

A következő héten aztán ismét folytatódik a munka, hiszen elkezdi a felkészülést a magyar válogatott, amelynek Kata is tagja.

- Nagyon vágyok már Sopronba, nekem ez a hazám - szólt Kata. - Hiányoznak az otthoniak. Az utolsó meccset édesanyám is a helyszínen tekintette meg. Ez még nagyobb erőt adott, hiszen, ha kis időre is, de itt tudott lenni velem.

- Az elmúlt időszakban teljes mértékben a bajnoki döntőre koncentráltam, most már gondolkodhatok a folytatásról - mondta a jövőről a tehetséges kosárlabdázó.

- Ezért is jó, hogy pár napot még itt maradok Olaszországban. Lesz majd alkalmam beszélni a vezetőséggel. Igaz, több ajánlatot is kaptam már, ugyanakkor szeretnék a következő szezonban is a Schioban maradni - zárta a beszélgetést Honti Kata.

Korábban írtuk:

A wbasket.hu szaklap tájékoztatása szerint a döntő vasárnapi, utolsó mérkőzésén a címvédő Schio 68-54-re verte a vendég Ragusát, ezzel összesítésben 3-2-re megnyerte a párharcot.

A magyar válogatott légiós 35 percet töltött a pályán, és 10 ponttal vette ki a részét a sikerből.

Honti Kata éveken át játszott a soproni kosárlabdacsapatban.

Érem a nyakban. Honti Kata Sopronban, a 11-es számú mezben. Fotó: kisalfold.hu archívum

Érem a nyakban. Honti Kata Sopronban, a 11-es számú mezben. Fotó: kisalfold.hu archívum

Az MKB-Euroleasing Soprontól 2011-ben igazolt a spanyol Valenciához.

"Szomorúan veszek búcsút, de meg kell tennem ezt a lépést. Természetesen ez a klub és szülővárosom az örök otthonom marad, s előbb-utóbb mindenképpen visszatérek ide. Köszönöm mindenkinek a támogatását, szeretetét, amely Sopronban körülvett, és bízom benne, hogy visszatérésem után fogunk még közösen fényes sikereket elérni! - nyilatkozta három évvel ezelőtt a játékos.

Honti Kata 2013-ban lett, a most már olasz bajnok Schio tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában