Helyi sport

2014.05.22. 14:07

Elfogyott az erő - Atomerőmű SE–Soproni KC 69–39

Nem reális, csalóka a nagy különbség.

kisalfold.hu

Atomerőmű SE–Soproni KC 69–39 (19–13, 15–15, 17–9, 18–2)
Paks, férfi NB I-es elődöntő, 1. mérkőzés, 700 néző. V.: Cziffra, Hegedűs, Frányó.

ASE: Vaughn 6/3, Medve, Körtélyesi 3/3, Szabó 4, JONES 14. Cs.: Tóth Á. 3, MCGRUDER 15/3, Baki 5, Eilingsfeld 4, KOVÁCS Á. 12, Markovics, Kerpel-Fronius. Edző: Dzunics Braniszlav.

SKC: Thomas 6, Takács 4, Boriszov 10/3, Dénes, Trepák 5/3. Cs.: Tóth G. 9/3, Ruják A. 3, Bus, Molnár M. 2, Rátvay, Nárai, Ruják B. Edző: Sabáli Balázs.

Az állás: 1–0 az Atomerőműnek.

Sok hibával tarkított, alacsony színvonalú játékkal kezdődött a párharc, Jones kiemelkedett a mezőnyből, eredményessége révén a negyed közepén 6 ponttal ellépett az ASE.

Beállt Tóth Gergely s nem egészen 2 perc alatt a kosárszerzés minden típusát – tripla, dupla, ráadásul zsákolás, büntető – bemutatva pontjaival egy 7–0-ás futást bemutatva átvette a vezetést az SKC. A negyed végén jórészt támadólepattanókból a Paks mutatott be egy 7–0-ás rohamot, s 6-tal vezetett a negyed végén.

A második szakasz elején 2 percig nem esett kosár, majd Baki ziccerére Boriszov triplával felelt. A Sopron zónára állt át, s megtörve ellenfele lendületét egységes csapatunkával feljött 3 pontra. Körtélyesi triplája aztán egy 9–0-ás paksi futás kezdetét jelentette, Kovács Ákos tett sokat azért, hogy 12 ponttal ellépjen az ASE. Trepák triplája törte meg a paksi száguldást, s e találat lendületet adott a Sopronnak, amely szünetig 6 pontra feljött.

Szünet után fokozatosan fáradt s lett egyre pontatlanabb a Sopron. A harmadik negyed első felében még voltak villanásaik a vendégeknek, majd úgy tűnt, Thomas is megsérült, egy ütközés után a térdét fájlalva bicegett le. Boriszov még próbálta versenyben tartani a Sopront, de a negyed végén már kimaradtak a vendégek tiszta helyzetei.
A zárószakaszban minden kimaradt a soproniaknak, a Paks McGruder és Kovács vezérletével fokozatosan növelte előnyét. A végén az volt a kérdés, szerez-e pontot a zárószakaszban az SKC. Nos, Molnár Márton 1.14-gyel a vége előtt betalált.

Dzunics Braniszlav: – Nem reális, csalóka ez a nagy különbség. A Sopron a végén már a cserejátékosaival játszott, mi viszont sokan vagyunk, végig tudtuk tartani a ritmust.

[namelink name="Sabáli Balázs"]: – Az első félidőben még kétszer vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, de összességében most nem tudtunk felnőni a paksiakhoz, akik érvényre tudták juttatni az erősségeiket, a támadólepattanók utáni kosarakat és a gyors indításokat. Egy-null a Paksnak, de a következő meccsen otthon lépünk pályára, a célunk egyértelmű: szeretnénk javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában