Helyi sport

2014.04.23. 13:02

Sopronban folytatódik a kerekesszékes kosárlabda bajnokság pontvadászata

A soproni kerekesszékes csapatnak tizenhárom versenyzője van, köztük három győri. Szombaton bajnoki lesz.

kisalfold.hu


Sporttörténeti esemény volt, amikor idén elindult a Kerekesszékes Magyar Kosárlabda Bajnokság. Ennek harmadik fordulóját április 26-án, szombaton rendezik meg Sopronban.

- [namelink name="Magyar András"] ezdő kereste meg a Tigriseket azzal a tervvel, hogy Sopronban is meghonosítaná a kerekesszékes kosárlabdát - kezdte [namelink name="Nagy Tamás"], a Tigrisek elnöke.

- Azonnal felkaroltuk a kezdeményezést, és megalakult a külön szakosztály. A csapattagok immár egy éve közösen készülnek. A keretünk tizenhárom fős, köztük hárma Győrből járnak le Sopronba az edzésekre. A szabályzat megengedi, hogy épek is játszhassanak, így kettő kosaras is a csapatot erősíti.

Nagy Tamás hozzátette, a fogyatékkal élők ezzel is bizonyíthatják, hogy teljes életet tudnak élni a mindennapjaikban. S kitartó, következetes munkával képesek kosárlabdázni is, példát mutatva azoknak, akik annak ellenére, hogy nincs sérülésük, mégsem sportolnak.

- Magyar Andrással sorra járjuk a nagyobb városokat, és előadásokat tartunk a kerekesszékes kosárlabdáról. Arról a tervünkről sem tettünk le, hogy Győrben is létrehozzunk egy szakosztályt - zárta az elnök.

Visszatérve Sopronhoz, a szombati tornán a tervek szerint a szurkolók is kipróbálhatják, milyen kemény munka és kitartás szükséges ahhoz, hogy a kerekesszéket hajtva, ülve dobjanak kosárra úgy, hogy a pálya, a labda, és a gyűrű magassága megegyezik a hagyományos kosárlabda pálya méreteivel.

A bajnoki forduló menetrendje

10.00: Soproni Tigrisek SE - Törekvés SE
12.00: Törekvés SE - Miskolc
14.00: Soproni Tigrisek SE - Miskolc

Az ünnepélyes megnyitó 13.45-kor lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában