Helyi sport

2014.04.16. 09:48

Kalmár Zsoltot feldobja a szurkolók szeretete

A fiatal Kalmár Zsolt hétről hétre egyre meghatározóbb szerepet kap az ETO-ban.

kisalfold.hu

A fiatal [namelink name="Kalmár Zsolt"] hétről hétre egyre meghatározóbb szerepet kap az ETO-ban, miközben a felnőtt- és az utánpótlás-válogatottban is számítanak rá. Igaz, az előbbiben még csak felkészülési mérkőzésen jutott szóhoz.

– Kilenc nap alatt négyszer lépett pályára. Játszott az ETO-ban a debreceni rangadón és a Kecskemét ellen is, közte pedig előbb a felnőtt-, majd az U19-es válogatott felkészülési mérkőzésén szerepelt. Nem volt fárasztó ez a sorozat?

– Volt már ilyen máskor is, bár akkor inkább a felkészülési időszakban, és egyiknek sem volt olyan tétje, mint amit a bajnokságban tapasztalhatunk. Persze nem gyakori ez a szám, a heti kettő az igen, de a három az már sokkal ritkább. Hogy fárasztó volt-e? – kérdez vissza.
– Szeretek focizni, ezért én nem éreztem magamat fáradtabbnak egyik meccs előtt se. Talán azért lehetett ez így, mert az edzőim megbeszélték egymással, hogy hol mennyit játszom majd, így egyik meccsen sem voltam végig a pályán. Ezek a félidőzések pedig nem vettek ki belőlem annyit, mintha kilencvenperces terhelést kaptam volna. Igyekeztem mindenhol megfelelni az elvárásoknak, és azért mindenütt voltak olyan sikerélmények, amelyek sokat jelentenek nekem.

Kalmár Zsolt

Kalmár Zsolt

– Melyek voltak ezek?

– Például a válogatott edzőmeccsen a gólom. Vagy ami nagyon sokat számít nekem, az a győri szurkolók fogadása, amikor a hétvégén csereként léptem pályára. Már akkor kirázott a hideg, amikor sétáltam a kispad felé, hát még az az ováció, amikor beléptem a pályára. Ez a nagy szeretet tudom, hogy felelősség is, de ez engem feldob. Nagyon örülök, hogy hozzá tudtam tenni a játékhoz és sikerült megnyerni a meccset. De azt hiszem, az egész csapatnak olyan hozzáállása volt, ami miatt elégedettek lehetnek a szurkolók. Nagyon jó ennek a közösségnek a tagja lenni.

– A Kecskemét elleni meccsen a gólpassza előtt nem lehetett egyszerű levenni a labdát.

– Visszanéztem videón azóta, most sem csinálnám másképp a labdalevételt. Ösztönösen, spiccel nyúltam érte, tudtam, ha megszerzem, akkor lesz, aki érkezni fog. Balra kifordultam, felnéztem és láttam Varga Rolandot a túloldalon. Igyekeztem úgy átlőni a labdát, hogy azzal lehessen mit kezdeni. Örülök, hogy gól lett belőle.

– Mennyire változott meg az élete, amióta stabil csapattag lett az ETO-ban?

– Többször kapok üzeneteket, gratulációkat a meccsek után, néha az utcán leszólítanak, de azért nem száll a fejembe a dicsőség. Azt hiszem, ha ez így lenne, az meglátszana a teljesítményemen, amire nem szeretném, ha panasz lenne. Csinálom a dolgomat, remélem, a következő meccseket is megnyerjük, aztán hogy ez mire lesz elég, az majd május végén kiderül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában