Helyi sport

2012.01.11. 11:08

Balhé Sopronban: Szinte biztos a büntetés

A bb1.hu értesülése szerint mindegy, hogy tettlegesen vagy verbálisan akadályozzák a családok szórakozását. Valovics helyesen járt el az SKC meccsen.

nyugatmagyar.hu


Közjáték szakította meg a hétvégi Kis-Rába menti Takarék-Soproni KC – Zalakerámia ZTE KK bajnoki találkozót. Valovics játékvezető ugyanis a harmadik negyedben – tovább nem tűrve sem a hazai-, sem pedig a vendég B-közép trágár skandálását – kiürítette a szektorokat.

Fotó: Magasi

Fotó: Magasi

– A játékvezetőnek kötelessége, hogy a kosárlabda pályára nem való viselkedést megszüntesse – kezdte Faidt Mihály, a Játékvezetői Bizottság elnöke a BB1.hu-nak. – Az, hogy ez tettlegesség vagy trágárság, az ebben a szituációban szinte mindegy. A családok szórakozását kívánja szolgálni a kosárlabda, és ha bármi olyat észlel a játékvezető, ami ezt keresztül húzza, akkor nem csak, hogy joga, de kötelessége is közbe avatkozni. Ez esetben a kolléga teljesen jogosan járt el.

A BB1.hu megkereste a komisszári jelentéseket és jegyzőkönyveket begyűjtő Technikai Bizottságot is. Az elnök, Harsányi József vázolta a következményeket.

Fotó: Magasi

Fotó: Magasi

– Jelen esetben meg tudom erősíteni, hogy a két tábor egymást segítve, egymásnak válaszolgatva szidta a játékvezetői hármast. A műsorközlő figyelmeztette a szurkolókat, hogy hagyják abba a trágárkodást, különben szektor ürítés lesz. Mivel nem hagyták abba, a biztonságiak közbeléptek. Mi a szezon elején többször is úgy nyilatkoztunk, hogy szeretnénk a kosárlabda pályákat a családoknak átadni. Ilyen viselkedésnek így semmi keresnivalója a parkett közelében. Ebben az esetben a vendég és a hazai klub is érintett, így mindketten büntetésre számíthatnak. Ennek mértékét azonban nem mi, hanem a Verseny- és a Fegyelmi Bizottság fogja megszabni – mondta Harsányi a BB1.hu-nak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában