Helyi sport

2011.12.07. 11:11

Székely Norbert - Megtettük, amit lehetett!

Az elmúlt egy hét leforgása során három nagyon fontos mérkőzést vívtunk, ráadásul mindet idegenben - nyilatkozta Székely Norbert az Uniqa Eurolesing kosárlabdacsapat vezetőedzője.

nyugatmagyar.hu


Az elmúlt egy hét leforgása során három nagyon fontos mérkőzést vívtott az Uniqa Eurolesing kosárlabdacsapat, ráadásul mindet idegenben. Székely Norbert vezetőedző elégedetten nyugtázta, hogy a terveket valóra is tudták váltani. Ezzel a lendülettel utaztak tovább Orenburgba, ahol magyar idő szerint szerdán 14 (!) órakor lép pályára a csapat.

A mögöttünk levő egy hét alatt olyan lépcsősoron lépegettünk fel, melyre fellépni is nehéz volt. Elégedettek lehetünk, hogy mindezt elértük, azzal együtt is, hogy ezek az idegenbeli mérkőzések voltak reálisan akár nyerhetőek is. Sokat haladtunk ezzel előre mind az Euroligában, mind itthon. A magyar bajnokság alapszakasz elsőségének megszerzéséhez gyakorlatilag nem kell mást tennünk, mint a hazai találkozókat hozni. Az Euroligában pedig - bár a Polkowice spanyolországi bravúrja nem jött jól számunkra - szintén megtettük, amit lehetett, mely jó érzéssel tölt el. Így továbbra is van esélyünk a rájátszás elérésére. Ehhez persze legalább két mérkőzést még nyernünk kell - olvasható a csapat hivatalos honlapján.

- A Tarbes és a Győr elleni siker hátteréről már beszélgettünk. Nézzük most a pécsi győzelmet. Remekül kezdtünk, de a magabiztos kezdés után valami megtört a játékban.

- Azt éreztem, hogy az idei mérkőzések közül most koncentráltunk a legjobban, és most nyújtottuk az egyik legjobb teljesítményt is - nyilatkozta Székely Norbert vezetőedző. Az első negyed végén azonban elkövettünk pár butaságot, melyekkel büntetőkhöz, gyors kosarakhoz jutott a Pécs. A második negyedben sem találtunk vissza az eredményes útra, főleg védekezésben estünk vissza, melyet az első negyed végétől a szünetig kapott közel 30 pont is jelzett. Korábban volt már rá példa, hogy innen már nem tudtunk felállni, most azonban megmaradt a tartásunk, és sikerült ugyanarra a szintre visszalépni, ahogy elkezdtük a mérkőzést. A második 20 perc során pedig már végig stabilak tudtunk maradni.

- A mérkőzés után Zsófi kiemelte a csapat egységét, mint döntő tényezőt.

- Hazafele volt időnk beszélgetni, és mindenki egyetértett abban, hogy sok problémával küzdöttünk az elmúlt hónapokban, melyek között ember-ember közti kapcsolatokból fakadó feszültségek is voltak. Ezek megoldása nem megy egyik napról a másikra, de a jó közösségekben hosszú távon kiegyenlítődnek ezek a nehézségek. Mi pedig egyre inkább kezdünk jó közösségé formálódni! Természetesen vannak dolgok, amiket nem lehet elfogadni, amiken muszáj változtatni, de egyre jobban toleráljuk egymást, mely kifejezetten biztató a jövőre nézve!

A teljes interjú >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában