kisalfold.hu podcast

2023.11.20. 07:41

Kaszás Attila-díj - Csankó Zoltán színésszel beszélgettünk a díjról és a barátságról

Még 10 napig lehet szavazni az idei Kaszás Attila-díj döntőseire, köztük Csankó Zoltánra, a Győri Nemzeti Színház jelöltjére, aki harmadik alkalommal méretteti meg magát a rangos elismerésért.

Simon Roberta

Csankó Zoltán

Fotó: CSAPO BALAZS

Csankó Zoltánt, Jászai Mari- és Radnóti díjas színművészt 2016 és 2020 után idén is jelölte a Győri Nemzeti Színház a Kaszás Attila-díjra. Ezúttal 41 társulat delegálta egy-egy tagját, melynek döntőjébe csak négyen kerülhettek. A győriek kedvence toronymagasan vezette a listát, így most már csak a nézőkön van a sor, hogy idén végre elnyerje az egyik legmegtisztelőbb szakmai és közönség díjat. Még november 30-ig lehet voksolni a kaszasattiladij.hu oldalon.

Hallgassa meg!

 

Csankó Zoltán szinkron-és színpadi szerepeinek sorát lehetetlen lenne felsorolni, így erre nem is tettünk próbát a podcast beszélgetésünk során.

Arról kérdeztük, miért voltak benne kettős érzések, amikor megtudta, hogy idén is jelölik a díjra és mit jelent számára, ha végre el is nyeri az egykori színésztársáról elnevezett elismerést. Mesélt Kaszás Attilával való barátságáról és életének egyik legmeghatározóbb találkozásáról: Több mint 30 éven át adta hangját Bobby Ewing karakterét alakító Patrick Duffy-nak.

Már fiatalon is szeretett ceruzát, ecsetet ragadni, de végül a színészetben teljesedett ki. Bár édesapja ezt sem támogatta. Vannak saját kézzel készített festményei, amikre büszke, de ma már inkább műkedvelőként él ennek a hobbijának. Az utóbbi években csak Győrben játszik, a héten Csiky Gergely Buborékok című előadásában debütál. Legnagyobb kritikusa saját maga, és csak akkor elégedett igazán, ha a maga elé állított elvárásoknak meg tudott felelni. Idén tavasszal A víg özvegy című operett új kihívásokat is tartogatott számára, hiszen korábban sosem láthattuk ebben a műfajban.

Színészi pályájára visszatekintve elégedett, úgy érzi mindent megkapott, amire csak vágyhatott, de még nem szeretne búcsúzni a színpadtól. Elmondta annak okát is, miért kerülték el filmszerepek és mihez kezd, ha harmadjára sem kapja meg a Kaszás Attila díjat.

Beszélgetésünkben szót ejtettünk a színházi balesetekről is, melyben Csankó Zoltánnak sosem volt még része, de a győri teátrumot viszont nem kerülték el a veszélyes helyzetek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában