Irodalmi kavalkád a belvárosban

2023.06.06. 18:42

Három napon keresztül várják a kultúraszerető győrieket az Ünnepi Könyvhéten és a Gyermekkönyvnapokon - fotók

Bemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, könyvvásárral is készül a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér a 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok rendezvényére. Az irodalom és könyvek kedvelőit június 8-10. között várják a Kisfaludy Károly Könyvtárba, és a Baross útra. A három napos eseményről kedden délután tartottak sajtótájékoztatót, és beszámoltak a részletes programokról.

Ollári Gergely

Sajtótájékoztatón számolt be az idei programról F. Sipos Beáta a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér kulturális szervezője, Rózsavölgyi László az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke, valamint dr. Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató. Fotó: Nagy Gábor

 

Könyvbemutatók, irodalmi beszélgetések, író-olvasó találkozók, gyermeksarok, koncertek. Ezek mindegyike szerepel a 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok programjában. A sajtótájékoztatón Rózsavölgyi László a város Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke elmondta: az ünnepi könyvhét és a gyermekkönyvnapok a kultúra szerető győri embereknek az ünnepe.

– A rendezvény bizonyíték arra, hogy a könyv nem elavult műfaj, a digitális világban sem szorul ki az életünkből. Külön öröm, hogy ezen a héten győri könyvújdonságokkal is fogunk találkozni, helyi írókkal, alkotókkal, költőkkel. A program a gyermekeknek is szól, akiket közelebb hozhatunk a könyvekhez, és mesélhetünk nekik a múltunkról és jelenünkről

 – fogalmazott az elnök.

A sajtótájékoztatón a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója, dr. Horváth Sándor Domonkos beszédében visszaemlékezett a könyvhét történelmére, és hangsúlyozta: a program részeként sok városban ünneplik egyszerre a könyvet, ami iránt ma is töretlen az érdeklődés.

– Az Ünnepi Könyvhéthez Győr is örömmel csatlakozott, a rendezvény pedig egy találkozó helyszíne is a könyveseknek, a könyvkiadóknak, az íróknak és olvasóknak –fogalmazott az igazgató.

A sajtótájékoztatón F. Sipos Beáta a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér kulturális szervezője részletezte a programokat, és hangsúlyozta: a könyvesek kedvezményekkel, tizenöt standnál várják majd az érdeklődőket, ahol a boltok, intézmények kínálata mellett megtalálhatóak majd a könyvtár legújabb kiadványai is. Pénteken és szombaton városi monográfia kötetbemutatók lesznek, de helyi, és országos érdekeltségű szerzők is bemutatkoznak majd a közönségnek. Szombaton gyermekverses könyvbemutató várja a kisebbeket, és meghallgathatják Mihályi Réka koncertjét is.

– A program elsősorban az újdonságokról, az egy év alatt keletkezett szerzeményekről, kötetekről szól. Csütörtökön Devecsery László, József Attila-díjas író, költő nyitja meg a rendezvényt, a három nap alatt lesz beszélgetés Háy Jánossal, Darvasi Lászlóval, és Benedek Szabolccsal is, aki új kötetét hozza el hozzánk. A gyermekes családoknak is készültünk szórakoztató programokkal, a kicsiket kézművessarok, gyermekversek, és szabadtéri színpadi koncertek is várják

 – mondta el kérdésünkre F. Sipos Beáta.

A programok részletes listája:

 

 

 

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában