Emlékezés

2023.05.30. 18:58

Katonadalok és koszorúzás Agyagosszergényben

Az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola a Magyar Hősök Napjához kapcsolódóan pünkösdhétfőn ünnepi műsort szervezett, melynek keretében katonadalok csendültek fel.

Olvasó-tudósító

A temetőben rövid beszédet követően koszorúzás volt. A hősökre való főhajtást követően délután 3 órakor szinte az egész megyéből képviseltették magukat szóló és csoportos előadók, akik katonadalok eléneklésével tisztelegtek hajdani katonáink emléke előtt - írta olvasónk, Gulyás Attila.

Póczáné Németh Alojzia elnök, Dr. Közi Horváth József nevét viselő művelődési házban a hősök napja alkalmával 19 dalkört, kórust énekkart hívott meg és az 1848-as évekre valamint  I. -II. világháborúban elesettek emlékére - előzetesen kért katonadalok, katonanóták - előadására, éneklésére kért bennünket a megtartott Hősök napján. A hősökre való emlékezés mindenkinek kötelessége lenne, mert fennmaradásunkat az ők áldozatos csatákon keresztül nyert, küzdelmes harcokban vívták sőt sokan, vérüket adták a hazáért. A 2005-ben alapított  Győri "Obsitos Dalárdánk"  is fellépet és óriási sikerrel szerepelt. Miden fellépő meghatóan, különböző katonanótákkal emlékezett. Köszönjük a meghívást és könyv csomagot. Agyagosszergény példát adott, beírta magát - szerintem - a vármegyei emlékezések közé - közölte Takács Imre, obsitos dalárdatag.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában