Jég

2023.05.04. 12:36

Jégkorszak kiállítás a mosonmagyaróvári Hansági Múzeumban - fotók

A Magyar Természettudományi Múzeum legnépszerűbb kiállítása, a Jégkorszak, mely a vármegyében először Mosonmagyaróváron látható június 11-ig.

Mészely Réka

A múzeumi program előtt a jégkorszakról megnéztünk egy filmet. Izgatottan várták a látogatást, sok kérdést tettek fel a témában – mesélte Staár Katalin, a Bolyai-iskola pedagógusa, aki osztályával érkezett látogatásunkkor a Mosonvármegyei Múzeumba a Jégkorszak kiállításra.

Czuppon Tamás múzeumigazgató tájékoztatása szerint Zalaegerszeg után Mosonmagyaróváron június 11-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeum legnépszerűbb kiállítása, a Jégkorszak, amely a téma körül forgó tévhiteket, a jégkorszakról alkotott esetenként téves elképzeléseket tisztázza. A tárlaton különleges tárgyi anyagok, gerinces ősmaradványok, tudományosan hiteles rekonstrukciók segítségével mutatja be a legutóbbi jégkorszak környezetre gyakorolt hatását, nyomait. Ismerteti az utóbbi 2,5 millió év klímaváltozásait, a jégtakaró mozgását a kontinenseken.

Sorra veszi az állandóan változó, olykor szélsőséges környezeti feltételek között élő állat és növényvilág alkalmazkodási stratégiáit. Részletesen szól arról, hogy az ember természetátalakító tevékenysége mikor, milyen mértékben hagyott nyomot a Földön.

A kiállítást interaktív elemek, tudományos rekonstrukciók és valódi ősleletek nagy száma teszi különlegessé.

A Hansági Múzeum tulajdonában lévő ereklyéket is bemutatják, illetve érdekes múzeumpedagógiai foglalkozások is várják az óvodásokat és iskolásokat a Mosonvármegyei Múzeum (Szent István király út 1.) nyitvatartási idejében, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

A felnőtt belépőjegy 1.500 forint, a gyerek belépőjegy 700 forint, a múzeumi foglalkozás belépőjeggyel 1.000 forint.

Jelentkezni lehet Sárközi Anikó múzeumpedagógusnál.

E-mail: [email protected], +36 96 212 094Jégkorszak kiállítás a mosonmagyaróvári Hansági Múzeumban

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában