Városban töltött időszak

2023.04.28. 09:09

Interaktív térképen Petőfi Sándorhoz kapcsolódó helyszínek Sopronban

kisalfold.hu

A térképen a számokra kattintva érhetőek el a Petőfi Sándorhoz kapcsolódó soproni épületek, terek, utcák. Fotó: Gimnázium honlapja

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára a soproni Eötvös-gimnázium diákjai Varga Anda tanárnő irányításával egy különleges Petőfi-térképet hoztak létre. Az interaktív felület célja, hogy bemutassa Sopron azon pontjait, amelyek valamilyen formában kapcsolódnak Petőfi Sándorhoz, a katonaság idején a városban töltött időszakához. A térképen a számikonokra kattintva láthatók a költőhöz kapcsolódó soproni épületek, terek, utcák. A helyszínekre kattintva újabb, színes ikonok alatt, az adott helyhez tartozó ismertető, rövid történet olvasható. A térkép és további információk az Eötvös-iskola honlapján érhetők el. 

A projektben Fekete Loretta, Holubák Flóra, Kalapos Kitti, Sós Lili, Turbók Dóra (9. B), Varga Dóra (10. A), Benke Evelin, Varga Lilla Laura (10. B), Csősz Tímea, Molnár Panna (10. C), Fülöp Boglárka (12. A) vettek részt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában