Tisztelgés Petőfi Sándor költészete előtt

2023.04.04. 18:30

Huszonhat versenyző szavalt Petőfi költeményeket a Cselley-házban, Mosonmagyaróváron - fotók

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület április 3-án Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója tiszteletére az országos rendezvénysorozat részeként mosonmagyaróvári kistérségi versmondó versenyt szervezett a Cselley Házban. A nevezési határidőig a három korcsoportban 26 versmondó nevezett Petőfi Sándor egy-egy versével.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A rendezvényt Nagy Sándor elnök nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy az egyesület így tiszteleg az egyik legnagyobb hatású magyar költő előtt.

A versmondó esemény védnöke, Iváncsics János mosonmagyaróvári alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Örömét fejezte ki a nagyszámú jelentkező miatt, akik fontosnak tartják Petőfi Sándor, a forradalom költője szellemi hagyatékának ápolását.

A versenyen a zsűri tagja dr. Kissné Németh Éva pedagógus, Böröndi Lajos költő és Vitéz Vilmos versmondó, költő volt.

Általános iskolai korosztályban első lett L. Nagy Zalán (Móra Ferenc Általános Iskola, Mosonmagyaróvár), második Horváth Boglárka (Haller János Általános Iskola, Mosonmagyaróvár), míg harmadik Károly Milán Richárd (Móra Ferenc Általános Iskola, Mosonmagyaróvár).

A középiskolásoknál Koszorús Bence Levente (Piarista Gimnázium, Mosonmagyaróvár), Molnár Regina (Bolyai János Technikum, Mosonmagyaróvár), Aslan Dávid (Éltes Mátyás Iskola, Mosonmagyaróvár) osztozott a dobogós helyeken.

A felnőtt korosztályban Csontos Antalné (Bezenye-Paprét) és Tóth Miklósné (Rajka) jeleskedett.

A helyezettek oklevél és könyvjutalomban részesültek, s megkapták a Hansági Múzeum felajánlásaként a múzeum ingyenes családi belépőjét. Továbbá felkérést kaptak a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület által szervezett április 11-i Költészet napi koszorúzási rendezvényen versük elmondására.

A Petőfi Sándor versmondó versenyt a mosonmagyaróvári önkormányzata támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában