Ünnep

2023.04.07. 14:11

Húsvéti díszben Rábaköz terei - fotók

A rábaközi településeken járva sorra emlékeztetnek bennünket a dekorációk a húsvét közeledtére. Ötletekből idén sem volt hiány.

Kustor Réka

Csorna elmaradhatatlan jelképe. - Fotó: Tóth Attila

A teljesség igénye nélkül teszünk egy kis utazást a térségben. Szép hagyományt teremtettek Gerencsérné Farkas Éva osztályfőnök vezetésével a Kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola harmadikosai. A Fő téren lévő, virágba boruló cseresznyefát öltöztették fel a közelgő húsvét alkalmából tojásfának, de már a városba érkezve is figyelemfelkeltő az ünnepeket jelző dekoráció a Kapuvárt jelző táblánál. 

Tavaszi hangulat fogadja a Bágyogszovátra érkezőt is, ahol a szalmanyuszitól kezdve a virágos kapun és tojásokkal tarkított koszorún át többféle alkotást csodálhatunk meg. 

A rábaszentandrási Nefelejcs Hagyományőrző Egyesület tagjai is ötletes dekorációval színesítették a faluképet, egy-egy fotó erejéig sokan meg is állnak a „fotópontnál”. 

Acsalagon sincs hiány szépen formázott fanyuszikból és virágokból, mindezt ízlésesen rendezték el a falu több pontján. 

Sétára hív a kreatív csornai tavaszi díszítés is, melynek elmaradhatatlan kelléke ezúttal is a város ikonikus járműve, a Trabant, amin épp egy nyuszi pózol szódásszifonnal a kezében, jelezve, hogy a húsvét elmaradhatatlan eseménye a locsolás. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában