Az év magyar slágere lehet

2023.04.14. 11:11

A Dal 2023 - A Quack számít a tatai, tatabányai közönségére az elődöntőben

Szombaton 19.35-kor folytatódik A Dal 2023 a Duna Televízión, Magyarország dalválasztó, tehetségkutató műsora, ahol az első elődöntőben ismét szoríthatunk a Komárom-Esztergom vármegyei Quack zenekarnak. A közönség és a zsűri ezúttal a dalok akusztikus átdolgozásait hallhatja majd. A Quack gőzerővel készül az élő show-ra.

Kiss T. József

Az „alap” Quack zenekar tagjai: Barta Egon (gitár), Daróczi Bence (gitár, vokál), Erdei Sára  (szaxofon), Lőrincz Álmos (énekes, szövegíró) és Zsiborás Marci  (basszusgitár).

"Szétizgultuk magunkat, a menedzserünk zokogott az öltözőben a műsor utolsó perceiben, de nagyon örültünk, hogy továbbjuttatott minket a zsűri. Visszanéztük sokszor a produkciónkat és az értékelést is, már másnap elkezdtünk dolgozni az új változaton.  Alkotóhétvégét  tartottunk.” - mondta el  érdeklődésünkre Lőrincz Álmos a Quack Zenekat énekese, szövegírója. - Az „Akkor is” című  dalunkat akusztikusan  kell előadnunk, ami leginkább azt jelenti, hogy nincs nagy színpad és technikai igény, akár a tóparton a fűben ülve is tudunk értelmezhetően zenélni. Ha erre gondolok, nem áll tőlünk távol az elődöntős feladat, a kihívást az jelenti, hogy úgy legyen akusztikus, hogy a  produkció ereje megmaradjon. Nehéz megtalálni a tökéletes egyensúlyt: Legyen benne kraft, és ne legyen snassz. - nyilatkozta Álmos.

"Az elődöntős produkciónkban kávéházi hangulatot szeretnénk teremteni. Visszafogott, okos, füstös kezdés, aztán idővel megérkezik a tőlünk megszokott húzás, és remélhetőleg  kevesebb hangszerrel is elérünk a csúcsra. Nagyon kíváncsiak leszünk, hogy mire lesz elég ez a rendhagyó változat, sok mindent jelenthet az akusztik, ez a mi értelmezésünk, reméljük, hogy magasan értékeli majd a zsűri, és még inkább, hogy a közönség is jól fogadja majd." 

"Erős a mezőny, az elődöntőbe mindenki magas ponttal került, reméljük, hogy továbbvisz minket a zsűri, de  számítunk a közönségünkre is! A tíz fős felállásunk is mutatja, milyen fontos nekünk a grandiózus hangzás, így talán nem meglepő, hogy nagyon szeretnénk ott lenni a döntőben, és megmutatni mit tudunk kihozni az Akkor is című dalunkból egy szimfonikus zenekarral." - fejezte be gondolatait Lőrincz Álmos.

A Dal című tehetségkutató a követköző két hétben az elődöntőkkel érkezik, 10-10 akusztikus produkcióval adásonként. Automatikusan 3-3 dal jut majd tovább a zsűri pontszámai alapján, a 4. dalt a közönség választja, esélyt adva az  előadónak akár a végső győzelemre, az Év magyar slágere díjra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában