Diáksiker

2023.03.14. 18:29

Líceumi sikerek - Fantasztikus eredmények a német nemzetiségi OKTV-n

A német nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV döntő fordulójában négy licista ért el kiemelkedő teljesítményt.

kisalfold.hu

Lang Krisztina és Zsuppánné Cellik Barbara tanárnők diákjai fantasztikus teljesítményt nyújtottak a német nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV döntő fordulójában. Meiser Aglája második lett, Horváth Eszter negyedik, Németh Fanni hatodik, Fekete Laura - mindnyájan 12.C-sek - pedig a 13. helyen zárta a nehéz tanulmányi versenyt.

Pedig a német nemzetiségi OKTV feladatai rendkívül összetettek, és az a legkevesebb, hogy tökéletesen kell beszélni németül...
- Német nyelvből közéleti témákat kaptunk, erre szinte nem is lehetett készülni. Volt akinek a mesterséges intelligenciáról kellett beszélnie. Irodalomból egy kihúzott verset kellett felkészülési idő nélkül elemezni. Német nyelven író, Magyarországon élő költők alkotásai szerepeltek a tételek között, akinek szerencséje volt, nem teljesen ismeretlen verset kapott. De mindenki nem lehetett szerencsés - mesélik a sikeresen versenyző lányok.

Horváth Eszter, Németh Fanni és Meiser Aglája

- Népismeretből  is témát kapott mindenki, például a nemzetiségi törvényről vagy a kitelepítés utáni beszűkült nyelvi lehetőségekről kellett előadást tartani. Sok múlt azon, ki milyen témakört kapott és nagyon szoros volt a verseny, egy-két pontos különbségeken múltak a helyezések - mondják a diákok, már felszabadultan, a nehéz megmérettetés után. 

Összességében jó élmény volt számukra a nemzetiségi OKTV, amit Budapesten, a Magyarországi Németek Központjában tartottak. Érezték a házigazdák meghatottságát is, akik örömmel tapasztalták, hogy a magyar diákok tökéletes jártasságot szereztek a német nemzetiségi nyelvben, népismeretben és irodalomban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában