Tánc kamaszoknak

2023.03.29. 19:00

Kamasztáncházban mutatták be táncaikat a szanyiak

kisalfold.hu

Forrás: Bokréta néptáncegyüttes

A Muharay Elemér Népművészeti Szövetség és a Fonó Budai Zeneház kamasztáncházában lépett fel a hétvégén a szanyi Bokréta néptáncegyüttes. A programsorozat a hazai tájegységek táncait mutatja be. A talpalávalót Greznár Zoltán zenekara közösen húzta a Sarjú Bandával. 

Kontreczné Németh Nikoletta együttesvezető elmondta: a rendezvény célja, hogy a fiatalok élményszerűen ismerkedjenek meg a hazai táncokkal. 
– A kamasztáncház nemcsak az érdeklődőknek volt nagy élmény, hanem nekünk, táncosoknak is. A gyerekek „vevők” voltak az előadásunkra, és percek alatt kapcsolódtak hozzánk. A néhai Szentes Varga Ferenc hagyományos köszöntőjét is hallhatták, és megható volt, hogy a gyerekek ismerték Feri bácsi nevét, és tudták, hogy az egyik legnevesebb szanyi táncosról, a népművészet mesteréről van szó – fogalmazott Kontreczné Németh Nikoletta. 

A szanyi táncok mellett a falut is megismerhették a táncházban, illetve néhány percben az együttes történetét is bemutatták. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában