A Dal 2023

2023.03.22. 11:06

Elődöntőbe jutott a tatai fiatalokból álló Quack

A tatai és környékbeli fiatalokból álló Quack zenekar hatalmas sikert könyvelhet el, hiszen jól vette a következő akadályt A Dal című tehetségkutató show-ban. Az együttes az Akkor is című számával negyedik helyen jutott tovább. A szombati élő show-ban akusztikus hangzásban adják elő dalukat.

Kiss T. József

Az Akkor is című szerzemény Lőrincz Álmos énekhangjával, a Quack zenekar előadásában szólalt meg a Duna TV tehetségkutató hétvégi műsorában. A fiatalok harminchárom pontot szerezve, teljesen megérdemelten jutottak az elődöntőbe. 

Lőrincz Álmos énekes-­frontember gondolatai a fellépés után: „Mi a zsűri pontjai által jutottunk tovább A Dal elődöntőjébe, ahol akusztikusan adhatjuk majd elő az Akkor is című dalunkat. A színpadon végig nyugodtak voltunk, tudtuk élvezni a zenélést a steril környezet ellenére is, úgy éreztük, jól sikerült, volt ismerősünk, aki azt hitte, playbackelünk – részletezte produkciójukat. – Zenekarunk tízfős változatban és kis csapatban is koncertezik, ez az úgynevezett Quackoustic, ez a feladat így nem idegen számunkra, de szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a produkcióból. Sok munka vár még ránk, mindig törekszünk az érdekes hangzásra” – tette hozzá Lőrincz Álmos. 

A kibővített Quack A Dal 2023 tehetségkutatóján már ott van a legjobb húsz között.

Az együttes tagjai a továbbjutásról

„Az elődöntőben igazi kávéházi hangulatot szeretnénk teremteni, aztán meglátjuk, hova jutunk A Dal végére... Természetesen hatalmas él­mény, hogy továbbjutottunk, és külön öröm, hogy a zsűri szavazott nekünk bizalmat. Szemünk előtt továbbra sem a díjak lebegnek, hanem a közös zenélés, és hogy megmutassuk magunkat” – fogalmazott a frontember. 

Erdei Sára, szaxofon: „Nagyon felszabadultan tudtunk muzsikálni szombat este, szerintem abszolút át tudtuk adni a dal hangulatát.” 

Daróczi Bence, vokál-gitár: „Büszke vagyok magunkra, mindent pontosan úgy csináltunk, ahogy elterveztük, és az alapos felkészülésünknek köszönhe­tően felszabadultan tudtuk át­­adni a zsűrinek és a nézőknek azt, amit a zenénk képvisel.” 

Zsiborás Marci, basszusgitár: „Otthonosan tudtunk együtt muzsikálni a színpadon, nagyon örülök, hogy a zenekar ilyen »gátlástalanul« tudta önmagát adni a kamerák előtt, és alig várom már az akusztikus adást.” 

Barta Egon, gitár: „Köszönöm az élményt a zenekarnak, úgy érzem, beérett sokéves munkánk gyümölcse, és professzionális produkciót tudtunk nyújtani a tv-s műfaj nehézségeinek ellenére.” 

Elődöntő áprilisban

Az elődöntők április 15-én és 22-én lesznek a Duna Televízióban. A Dal zsűrijében Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter foglalnak helyet. A fordulóból a Quack zenekaron kívül a Roy Galeri (Boldog vagy), Szekeres András (Az ősz) és Pádár Szilvi (Súlytalan) jutottak tovább. A szurkolói szavazatoknak hála az Everflash is folytathatja Édenkert című produkciójával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában