Óvodapedagógia

2023.03.22. 08:18

Előadás Sopronban - Minden földrészen a gyermek az első - fotók

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán tartott előadást kedden Kicsi Gáborné Csák Csilla, aki négy földrészen szerzett óvodapedagógiai tapasztalatokat.

Papp Fanni

Kicsi Gáborné Csák Csilla négy földrészre kalauzolta el élményeivel a soproni hallgatókat. Fotó: Máthé Daniella

Kicsi Gáborné Csák Csilla kisgyermeknevelő óvodapedagógus, aki jó példát szolgáltat a szakterületen dolgozóknak. Küldetéstudatának alapja a családdal együttműködő, gyermekközpontú nevelés. 

– Fontosnak tartjuk, hogy olyan óvodapedagógusi személyiségeket, akik hitelesek és mérték-, értékadó mintákat képviselnek, bemutassunk hallgatóink számára. Ezzel a pályaszocializációjukat tudjuk segíteni. Kicsi Gáborné Csák Csilla Szingapúrban, Ausztráliában, Kanadában és Magyarországon dolgozott óvodapedagógusként, és az élményeiről, tapasztalatairól szólt az előadás – avatott be Kissné dr. Zsámboki Réka, a Benedek-kar tudományos és külügyi dékánhelyettese. 

– Mindig is óvónő szerettem volna lenni. Az élet úgy hozta, hogy 1989-ben családi okok miatt Kanadába kerültem, ahol folytattam a hivatásomat. Majd sorban jöttek az újabb kihívások. Minden pályatársamat arra biztatom, hogy naplóban jegyezze fel minden élményét. Nekem ebből született meg az Óvó néni négy földrészen című könyvem, amit a soproni hallgatóknak is bemutattam – mondta el Kicsi Gáborné Csák Csilla, aki jelenleg Szingapúrban végzi hivatását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában