Húsvét

2023.03.29. 09:42

Bemutató és tojásfestés a Hegykői Csipkeházban

Április elsején Kóczánné Ács Szilvia győri tojásfestő népi iparművész tart bemutatót a húsvéti tojásfestésről a Hegykői Csipkeházban, ahol régi húsvéti képeslapokból is nyílik kiállítás. A tavaszváró napot Barcza Attila országgyűlési képviselő nyitja meg.

kisalfold.hu

A Hegykői Csipkeház, a gyógynövénykertje és a pajtamúzeum már készen áll a vendégek fogadására, a tavasz köszöntésére és Húsvétra. Az elsősorban Szigethy Istvánné höveji csipkéinek otthont adó épületben ezúttal  vendégek  is várják az érdeklődőket. Április 1-jén 11 és 17 óra között tojásfestés lesz a Csipkeházban Kóczánné Ács Szilvia győri tojásfestő népi iparművész vezetésével. Mellette régi húsvéti képeslapokból is nyílik kiállítás. A megnyitó alkalmából,  11 órakor köszöntőt mond Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

A művészi, gyönyörű hímes tojásokból lehet vásárolni is, illetve Kóczánné Ács Szilvia remekeiből is lesz egy bemutató. Aki szeretne maga is festeni, vigyen magával főtt tojást - akár többet is.

A Csipkeház (Hegykő, Kossuth utca 37.) április 10-én, Húsvéthétfőn is várja az érdeklődőket 11 és 17 óra között. Mindkét napon ingyenes a belépés.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában