Kövesse élőben!

2023.03.23. 09:54

Az élő Petőfi - tudományos konferencia Győrben - fotók

Csütörtökön délelőtt 10 órakor a hivatalosan megnyitották Az élő Petőfi című tudományos konferenciát a győri Városháza dísztermében.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

A Petőfi 200 emlékévhez a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér három rendezvénnyel csatlakozott. A győri városházán csütörtöktől péntekig tartó, Az élő Petőfi elnevezésű tudományos konferencián az érdeklődők érdekes előadások keretében ismerkedhettek meg az egyik legnagyobb magyar költőnk életével, munkásságával és Győrhöz kötődő viszonyával. 

A konferencia egyrészt Petőfi alakjának, költészetének korszerűségét emeli középpontba, másrészt Petőfi helyi és megyei vonatkozásait mutatja be levéltári anyagokra, korabeli sajtómegjelenésekre és ezeket feldolgozó kutatásokra támaszkodva. A konferencia irodalmi szakértője és a kiadvány szerkesztője Jánosi Zoltán József Attila-díjas irodalomtörténész, a Magyar Napló Kiadó vezetője.

Időpont: 2023. március 23-24.

Helyszín: Győr, Városháza díszterme

A programról élő közvetítést tartanak, melybe bárki bekapcsolódhat a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Facebook oldalán. A konferencia a könyvtár Facebook-oldalán ITT>> követhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában