Hansági Múzeum

2023.02.03. 18:12

Szemléletváltás feketén-fehéren - Goda Barbara kiállítása Mosonmagyaróváron

A Hansági Múzeumban megnyílt Goda Barbara „Feketén-fehéren, szemléletváltás” című kiállítása.

Kustor Réka

Goda Barbara hat év után újra tematikus kiállításon mutatkozik meg: épületek érdekes nézőpontból, csiga a vaskerítésen, két fa közé szorult toll, alulról fotózott, esernyőnek ható virág köszön vissza képein. 

– Váltsunk szemléletet, erre helyeztem a hangsúlyt is, fotózzunk más szemszögből, mint a megszokott szemmagasság. De ez a gondolat az életben is jól jöhet, ha nem alakulnak pozitívan a dolgaink, próbáljunk meg más nézőpontba helyezkedni – mondta Barbara. A meghívón szereplő képe egy egyedi szögben megfotózott salzburgi lépcsőházban készült, amit a Magyar Fotóművészek Világszövetsége is beválasztott a Jubileumi Nemzetközi–Magyar Fotószalon katalógusába és jelenleg is a szövetség Pannon Régió-tagjainak válogatott kiállításán van Szombathelyen. A szövetségnek Barbara is tagja 2020 óta, melyre méltán büszke. Húsz éve fotóz, az évek múlá­sával egyre jobban fejlesztette tudását és a technikát. Öt éve nyitotta meg önálló stúdióját, a családi fényképezések, portrék, rendezvények megörökítése mellett a természet szépségei is láthatóak képein. 

Goda Barbara a Hansági Múzeumban nyílt kiállításán.  Fotó: Vecsei Zéta                 

– Vannak, akiknek évek óta megörökítem az életük fontos pillanatait, mint az esküvő, babavárás. Sokan bepillantást engednek az életükbe, ez is visz előre, hogy adjak valamit az embereknek – jegyezte meg Barbara, akinek a kiállítása február 26-ig tekinthető meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában