Minősített könyvtár

2023.02.02. 12:36

Rangos elismerés a mosonmagyaróvári városi könyvtárnak

A Kulturális és Innovációs Minisztérium döntése alapján elnyerte a Minősített Könyvtár címet a mosonmagyaróvári városi könyvtár.

Mészely Réka

2022-ben a Huszár Gál Városi Könyvtár a Kulturális és Innovációs Minisztérium döntése alapján elnyerte a Minősített Könyvtár címet. 

– A rangos elismerést a könyvtári minőségirányítás módszereinek többéves folyamatos alkalmazása, a könyvtárhasználati jog érvényesülése, valamint a könyvtárhasználói elégedettség eredményei terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, magas színvonalú szakmai munkáért kapta az intézmény. A 2022-ben adományozott kitüntetés ünnepélyes átvétele a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett díjátadó rendezvényen, az Országos Széchényi Könyvtárban történt – tudtuk meg Pap Alexandra könyvtárostól. 

Pap Alexandra és Pázsit Marianna vette át Budapesten az elismerő címet.

A Huszár Gál Városi Könyvtár munkatársaiból álló közösség egyik kiemelt erőssége a stratégiai gondolkodásra épített, nagyfokú társadalmi felelősségvállalás. A közösségi médián és rendezvényein keresztül igyekszik megszólítani életkortól függetlenül használóit és leendő használóit. Közösségi terében otthonra lelnek a fiatalabb és az idősebb generációk képviselői is. 
Jó kapcsolatokat épít és tart fenn a város óvodáival, iskoláival, civil és nyugdíjasszervezeteivel. Munkatársai minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a nagyobb városi rendezvények keretében népszerűsítsék intézményük szolgáltatásait vagy akár magát a könyvtárosi hivatást is. 
A mosonmagyaróvári téka minden tevékenységét tudatosan, megtervezve, a használói igényekhez alkalmazkodva fejleszti és végzi. 

A Minősített Könyvtár cím elnyerése az aktív, jobbító szándékú munkatársak és olvasók, könyvtárhasználók közös érdeme. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában