Kiállítás

2023.02.01. 17:43

Jakobi Anna Mária rézdomborításai Tatabányán

Múlt idők rézfényű legendái címmel nyílt az idei év első tárlata a tatabányai Puskin Művelődési Ház Bánhidai Kis Galériájában Jakobi  Anna Mária festőművész alkotásaiból. A művésznő ezúttal réz domborművekkel lepte meg közönségét.

Kiss T. József

Kakuk Tamás, Jakobi Anna Mária és Lunczer Vivien a megnyitón. Fotó: Kiss T. József

A kiállítás anyagát Kakuk Tamás író ajánlotta jó szívvel a jelenlévők figyelmébe. A meg- nyitón Lunczer Vivien fuvola- művész működött közre. 

– Mindannyiunk számára nagy öröm, hogy a Bánhidai Kis Galéria Jakobi Anna Mária festőművész kamaratárlatával kezdte el második kiállítási szezonját – fogalmazott a megnyitón Kakuk Tamás. A szép számmal megjelent érdeklődő előtt elhangzott az is, hogy Jakobi Anna Mária festményei, grafikái, rézdomborításai, egyszóval eddigi művészeti teljesítménye őszinte és önazonos magával. A művész a munkái- val kapcsolatosan elmondta: „Sosem azt várom, hogy a né- ző azt érezze, amit akkor én kifejezni akartam, hanem hogy valami kapcsolódás legyen az ő élete, történései és azok között, amiket a képen lát. Az a fontos, hogy a néző mit lát bele a képekbe. Legújabb képeim egy része rézdomborítás, a rézlemez felszínének változásaiból alakul ki egy grafika, egy kép.” 

A képeimmel valami üzenetet szeretnék közvetíteni, miközben tudom, hogy mindenki a saját életén keresztül „szűri meg” az alkotásokat.

A kiállított rézdomborításokat most láthatta először Tatabánya közönsége. A művek jobb megismeréséhez sokat segíthetnek az alkotások címei, amelyek a magyar mondatörténetekre és a bibliai eseményekre utalnak. A művésznő hozzátette még, továbbra is foglalkoztatják őt ezek a témák, például a Szent Család. Nem véletlenül „A hit, a remény és a szeretet” zárja le a képek kialakított sorrendjét. 

A Múlt idők rézfényű legendái című tárlat február 23-ig tekinthető meg a Bánhidai Kis Galériában, a Puskin Művelődési Házban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában